Firmanın Almanya Neckarsulm'daki mühendislik merkezindeki kaynaklara göre, İngiltere'de 2025 yılında tanıtılması planlanan yeni dört kapılı performans modelinin RS6 Avant E-tron'un kardeşi olarak RS6 E-tron adı altında satılması planlanıyor.
RS6 sedan modelinin Audi serisine geri dönüşü, yanmalı motorlu modelin 2010 yılında üretiminin durdurulup yerini daha sportif bir stile sahip RS7 sedan modeline bırakmasından 13 yıl sonra gerçekleşti.
RS6 E-tron sedan ve RS6 E-tron Avant, 2024 yılında piyasaya sürülmesi onaylanan A6 E-tron sedan ve Avant modellerinin üzerine inşa ediliyor. Bu modellerin performansının merkezinde yeni geliştirilen bir elektrikli motor yer alıyor ve bu sistemin unsurları Porsche ile ortaklaşa tasarlandı. 2025 yılında tanıtılacak olan Taycan'ın yükseltilmiş bir versiyonunda da çift motorlu sistem kullanılacak.
İki yeni elektrikli Audi Sport modelinin 600 beygire kadar güç ve 1000nm'in üzerinde tork ile mevcut içten yanmalı motorlu RS6 Avant ve RS7 sedandan daha fazla performansa sahip olduğu iddia ediliyor.
Her motorda iki vitesli şanzıman ve tamamen değişken elektrikli Quattro dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte, iki yeni performans elektrikli aracı şimdiye kadarki en hızlı hızlanan sedan ve estate kombinasyonları olarak şekilleniyor.
Daha küçük olan A6 E-tron sedan ve Avant kardeşleri gibi, yeni RS6 E-tron sedan ve Avant da Audi ve Porsche arasındaki mühendislik ortaklığında geliştirilen Premium Platform Electric (PPE) yapısını temel alıyor. Bu yapı 800V elektrikli mimarinin yanı sıra silikon-karbür invertörü de destekliyor.
PPE platformunu temel alan diğer yeni modeller arasında Audi Q6 E-tron SUV ve Q6 E-tron Sportback'in yanı sıra Porsche Macan Electric de yer alıyor.
2021'de ortaya çıkan A6 E-tron konsepti, yaklaşmakta olan RS6 E-tron sedanın boyutları hakkında ipuçları veriyor. Uzunluğu 4960 mm, genişliği 1960 mm ve yüksekliği 1440 mm olan otomobil, günümüzün beşinci nesil A6 sedanından 9 mm daha uzun, 74 mm daha geniş ve 18 mm daha yüksek.
İlk planlar, eski Audi CEO'su Markus Duesmann döneminde geliştirilen yeni bir adlandırma sistemine uygun olarak, bugünkü A6 sedan ve A6 Avant'ın yanmalı motorlu halef modellerinin A7 sedan ve A7 Avant olarak yeniden adlandırılmasını öngörüyordu. Bu sistem, elektrikli modellerin çift sayılı model isimlerini almasını ve yanmalı modellerin tek sayılı model isimlerine geçmesini öngörüyordu.
Ancak, Alman otomobil üreticisinin başına Gernot Doellner'in atanması, şirketin Ingolstadt'taki üssünde gelecekteki operasyonların ve isimlendirme sisteminin dahili olarak gözden geçirilmesine yol açtı.
Audi, elektrikle çalışan yeni RS6 E-tron sedan ve Avant gelmeden önce, mevcut yanmalı modele, Audi Sport bölümündekiler tarafından RS6 GT Avant olarak bilinen bir otomobil şeklinde bir yükseltme daha sağlamayı planlıyor.
2020'de ortaya çıkan RS6 GTO konseptinden esinlenen çift turboşarjlı 4.0 litrelik V8'in mevcut RS6 Avant Performance'a göredaha fazla güç üreterek 650 beygir gücüne ulaşacağı iddia ediliyor.
Muhtemelen elektrikli olmayan son RS6 Avant modelinin prototipleri geçtiğimiz günlerde Nürburgring'de test edilirken, bagaj kapağının üzerinde daha büyük bir kanat parçası ve yeni bir difüzör de dahil olmak üzere revize edilmiş bir aerodinamik pakete sahip.
Yeni GT modelinin RS7 sedan olarak sunulup sunulmayacağı henüz belli değil, ancak şimdiye kadarki en hızlı RS6 Avant olduğu iddia ediliyor. Autocar'a göre 0'dan 100 km/s hıza "yaklaşık 3,5 saniyede" ulaşması ve azami hızının " saatte 305 km/s ile sınırlı" olması bekleniyor.