Türkiye, Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda Türkiye’de üretilen otomobilleriyle gövde gösterisi yaptı. Bursa’da Oyak Renault tesislerinde üretilen yeni Clio, yine Bursa’da Tofaş tesislerinde üretilen Fiat Tipo ve Adapazarı Toyota tesislerinde üretilen Corolla Sedan ilk kez fuarda sergilendi. 

 

Clio için büyük yatırım!

Renault Avrasya Bölge Başkanı Nicolas Maure, Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, beşinci jenerasyon Clio için 306 milyon euro yatırım yaptıklarını söyledi. Bursa’da hibrit motor üretimi için de yatırım yaptıklarını söyleyen Maure, Renault’nun ilk benzinli hibrit modelinin Clio olacağını kaydetti.  Yeni Clio’da yerlilik oranının yüzde 50-60 olduğunu ifade eden Maure, Türkiye’de üretilen parçaların Renault’nun diğer fabrikalarına da ihraç edileceğini söyledi.

Bugüne kadar toplam 15 milyon adet satan Clio’nun ana üretim merkezi Türkiye… Ancak, talebe bağlı olarak Clio’nun Slovenya ve Fransa’da üretimi gündeme gelebilecek.

Egea Sport gün ışığına çıktı! 

Tofaş’ın ürün geliştirme sürecine liderlik ettiği Avrupa’da Tipo ismiyle satışa sunulan ve geçtiğimiz günlerde 500 binincisi törenle Bursa’daki banttan inen Egea model ailesinin yeni üyesi “Sport”, Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı. Son 3 yıldır Türkiye’nin en çok tercih edilen modeli olma unvanını koruyan Fiat Egea’nın Street ve S-Design versiyonlarından sonra tanıtılan yeni versiyonu “Sport”, kendine özgü tasarım özellikleriyle ön plana çıkıyor.  İlk kez Cenevre’de gösterimi yapılan Fiat Tipo/Egea Sport ile ilgili olarak Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu “Egea, 2018 yılında Türkiye’nin de dâhil olduğu; Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’yı kapsayan EMEA Bölgesi’nde 146 bin adet satışa ulaştı. İtalya’da geçtiğimi yıl 40 bin adetten fazla müşterinin tercihi olarak, yine kompakt sınıfta liderliği bırakmayan Egea/Tipo, yurt içi ve yurt dışı pazarlarda başarısını sürdürmeye devam ediyor. Kompakt sınıftaki başarılı oyuncumuz, yeni tasarım özellikleri sunan versiyonlarıyla daha da güçlenerek Türkiye’yi gururlandırmaya devam edecek” yorumunda bulundu.

 

Hibrit Corolla’ya büyük ilgi var 

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de hibrit araçlara karşı ilginin katlanarak arttığını belirterek “Hibrit çağı artık başlamıştır. Dizelin yerini hibritlerin aldığını görüyoruz. Bu teknolojinin öncü ve lider markası olarak bu teknolojiye yatırımlarımız sürecektir. Toyota’nın 2020 global hedefi olan her binek modelin bir hibrit versiyonunun sunulmasını Türkiye olarak 1 yıl öncesinden başardık. Türkiye’de üretilen Corolla ve C-HR’ın hibrit versiyonları bizlerin gurur kaynağı olmuştur” dedi. 

“Şubat’ta Tamamı Satıldı, Mart Opsiyonlu ”

Geçtiğimiz ayın ortalarında satışa sunulmaya başlanan Yeni nesil Corolla’nın hibrit versiyonunun Şubat ayında tamamının satıldığını, Mart ayında gelecek olanların da opsiyonlu olduğunu sözlerine ekleyen Bozkurt “Yeni Corolla satışlarının yüzde 40’ının hibrit olmasını hedeflemiştik. Bu hedefe ulaşacağımızı şimdiden söyleyebilirim. Yeni nesil Corolla’da dizel motor seçeneği olsaydı, hibrit modeli yüzde 7-8’in üzerinde daha fazla bir fiyatla piyasaya sunulacaktı. ÖTV teşviği kapsamında yer alan hibrit versiyonu ile birlikte Türkiye’de üretiliyor olması Corolla’nın Türkiye sedan otomobil pazarındaki ayrıcalıklı konumunu daha da ileriye taşıyacaktır” şeklinde konuştu.