Türkiye sıfır otomobil pazarı Ekim ayında da daralmaya devam etti. 2018'in 10 ayında toplam Pazar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 33 daraldı. Ekim ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarı 21 bin 571 adet oldu. İşte sıfır kilometre otomobil pazarında bunlar olurken TÜİK rakamlarına göre 2. el otomobil ve hafif ticari araç pazarı ise aynı dönemde otomotiv sektörünün yüzünü güldürmeye devam etti. 2.el otomobil araç pazarı Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 büyüdü. Bu dönemde 4.148.547 adet otomobil el değiştirdi. 

 

“Vergi düzenlemesi pazarı canlandırdı”

 

Otoshops Genel Müdürü Murat Aydın “ÖTV‘deki 15 puanlık indirim ile hafif ticari araçlardaki KDV’nin yüzde 1’e indirilmesinin etkilerini kısa zamanda görmeye başladık. Bu uygulama özellikle yılın son 2 ayına girdiğimiz dönemde sektörümüz için çok umut verici olmuş ve otomotiv pazarına canlılık getirmiştir. 2. El pazarının durumuna gelince; sadece 2018 model düşük kilometreli ikinci el araçların, vergi indirimli sıfır araç fiyatları ile olan farkının daralması satışlara negatif etkileyebilir. Ancak bu da yüzde 1’i geçmeyecektir’’ dedi.

"Aracı satın almadan önce mutlaka ekspertiz raporu isteyin”

2. el pazarının en büyük sorununun güven olduğunu söyleyen Aydın “2. El pazarında yaşanan kötü tecrübeler pazara olan güveni de sarsmaktadır. Bu nedenle 2.el otomobil almak isteyenler kurumsal markaları tercih etsinler. Otoshops olarak bu güveni yeniden tesis etmek için sattığımız her araca garanti veriyoruz. Otoshops’ta satılan tüm otomobiller 111 nokta ekspertizinden geçer. Satın alınan otomobilin geçmişi, mevcut kaporta ve mekanik durumu raporlanmaktadır. Müşterilerimiz, satın aldıkları bir otomobili herhangi bir neden göstermeksizin, 14 gün içinde başka bir otomobille değiştirilebilirler.  Tüm işlemler dahil 2 saat içinde teslim ettiğimiz araçlar için müşterilerimize birçok avantajı da beraberinde sunmaktayız” şeklinde konuştu.