Yedi yıllık aranın ardından yenilenen Dacia, 2018 kasası ile yine en çok satan suv modelleri arasında yerini alacak gibi gözüküyor.

Türkiye'de fiyat performans açısından en çok tercih edilen modellerden birisi olan Duster, yeni kasası ile  artık daha geniş bir iç mekan sunacak.

Led far takımı ve ön tamponu ile Jeep Renegade modeli tarzı bir ön tasarım benimseyen model, çizilmeye dayanıklı materyaller ile geliştildi. Ayrıca alüminyum tavan rayları e 17 inçlik jantları ile crossover özelliği çok iyi yansıtan model, turuncu rengi ile sempatik bir model olmaya devam edecek gibi gözüküyor.

Yeni Dacia' nın bazı özellikleri ; led gündüz farları, 9 farklı renk seçeneği, 16 ve 17 inçlik jantlar, yenilenen iç ve dış tasarım, 7 inçlik bilgi-eğlence ekranı, dört tekerden çekiş özelliği,  yokuş iniş desteği, dijital klima, geri görüş kamerası, kör nokta algılama sistemi olarak söylenebilir.

2019 Dacia Duster' ın motor seçenekleri arasında ise ;
1.6 SCe 115 ps 
1.2 Tce 125 ps  125 ps (4×4 seçeneği de var)
1.5 dCi 90 ps (turbo dizel)
1.5 dCi 110 ps . Otomatik vites seçeneği de olacak.

Modelin fiyatları henüz açıklanmadı.Ancak şubat ya da mart ayında fiyat listesi belli olunca haberimiz yeniden güncellenecektir. Ancak fiyatların 2017 modele yakın olabileceğini söyleyebiliriz.