Emre Doğueri bu arada Kuzey Afrika, Fas, Cezair, Özbekistan gibi Bağımsız Devletler Topluluğu Bölgesindeki 9 ülkeden de sorumlu. 9 ülkede iyi sonuçlar aldığını söyleyen Nissan Türkiye Genel Müdürü Emre Doğueri’nin 2019 yılı Nissan Türkiye satış ve Pazar payı rakamları tartışılıyor. Markanın yaklaşık son 10 yılın en kötü satış ve pazar payı rakamlarına sahip olması başta bayilerini kara kara düşündürüyor. Daha önceki yıllarda Qashqai, Micra ve Juke gibi modellerle neredeyse sıra yazan Nissan’ın 2019’daki başarısızlığı özellikle bayi teşkilatında tartışılıyor.
10 yıldır hiçbir genel müdür yönetiminde 20 binin altına inmeyen; hatta 2017’de 32 bin, 2018’de 26 binli rakamları yakalayan Nissan Türkiye’nin 2019 yılında yüzde 50 oranında düşüş göstermesi satış ve Pazar payı anlamında en kötü dönemini yaşamasındaki fatura doğal olarak yeni genel müdüre çıkartılıyor. Emre Doğueri’nin de kendini savunmak adına “hem araç bulamadık hem de modelimiz azdı” açıklamasını yapması yadırganıyor. Kendine bağlı olan 9 ülkede araç ve model bulan Doğueri’nin bu faydayı Türkiye’de sağlayamaması mazeret olarak yorumlanıyor. 2020 Ocak ayında da sadece 823 adet araç satılan Nissan Türkiye’de yeni modellerin 4. Çeyrekte gelecek olması da umutsuzluğu sürdürecek gibi. Tabii bu arada SUV pazarında yıllardır tek lider olan Nissan’ın 2019 yılında bu liderliğini Peugeot’ya kaptırması da moralleri hayli bozmuş olabilir. Nissan’dan Peugeot’ya transfer olan Peugeot Genel Müdürü İbrahim Anaç’ın 2-3 stratejik transferi ve Emre Doğueri’nin yönetimdeki zaafiyeti bu sonuçları doğurmuş yorumu da yapılıyor.
Şimdi gözler önümüzdeki aylarda Nissan Türkiye Genel Müdürü Emre Doğueri’nin Micra, Qasqashi ve 4. Çeyrekte satışa sunulacak olan Juke’daki satış performasında olacak.