Ali Haydar Bozkurt “Aracı son çeyrekte satışa sunacağımızı duyurarak ön talepler toplamaya başladık ve Eylül ayından itibaren de müşterilerle temasa geçtik. Lexus LM, Türkiye’de beklenenden çok daha fazlasıyla ilgi gördü. Öyle ki bu talepler neticesinde sadece 5 gün içerisinde yıl sonuna kadar gelecek olan 34 LM modelinin tamamı satıldı. 34 adet LM modelinin ise, 26’sı 4 koltuklu ve 8 adedi 7 koltuklu olarak sipariş edildi. Avrupa’da ise yıl sonuna kadar 220 adet LM satılması bekleniyor ve bunun yaklaşık yüzde 15’ini Türkiye pazarına tahsis ettiler. Biz de bu adetlerle LM’in en güçlü pazarlarından biri olacağız” dedi.
 
LM’in tüm versiyonlarının iş insanları, sanatçılar, sporcular ve lüks VIP taşımacılık yapan firmalar dahil olmak üzere çok fazla ilgi gördüğünden söz eden Bozkurt, “Prömiyerin ardından 1500’ün üzerinde ön talep topladık ve şu anda araç olsa anında satın alacak onlarca müşterimiz var. 2024 yılı için sıra yazmaya başladık ve önümüzdeki yıl da yine LM’in güçlü pazarlarından biri olarak öne çıkacağız. Bu segmentin ülkemizde de yüksek bir potansiyeli olduğunu düşünüyoruz. LM için gelen talebe göre 2024 için 4 veya 7 koltuklunun siparişlerini şekillendireceğiz” diye konuştu.
 
“Lexus, LM ve LBX modelleriyle yeni segmentlere giriş yaptı”
LM modelini Türkiye’de satışa sunarak lüks konusundaki zirveyi tanıttıklarını ifade eden Bozkurt, “Lexus, kısa zamanda çok iddialı bir premium marka haline geldi. LM modelinin ardından bu yıl içerisinde RZ ve UX olmak üzere tam elektrikli modelleri de sunmaya başlayacağız. Marka adına yeni bir segmenti temsil eden LM'in ardından, 2024’ün ilk çeyreğinde ise B SUV segmentine girmemizi sağlayan LBX’i de getirerek çeşitliliğimizi ve dolayısıyla adetlerimizi artıracağız. Genişleyen ürün gamı sayesinde merkezi müşteriye koyan, her beklentiyi karşılayan modeller sunmayı sürdüreceğiz. Böylece elektrikli ve tam hibrit modellerden oluşan ürün gamımızda spor coupe modeller, farklı segmentlerdeki SUV’lar, sedanlar ve lüks minivan dahil olmak üzere eşsiz bir ürün gamına sahip olacağız. Yıl sonuna kadar LM ile birlikte 500 adet ve üzeri satış elde etmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl ise, LBX’in de gelmesiyle birlikte 2024 satış adedimizin en az 1000 olacağını öngörüyoruz.” dedi.
 
İşte Lexus LM’nin fiyatları
Premium otomobil üreticisi Lexus, markanın tamamen yeni bir segmente girmesini sağlayan lüks minivan modeli LM’i Türkiye’de satışa sundu. Özel jet uçaklarındaki konforu LM’e taşıyan Lexus, bu modelle birlikte markanın ve lüksün zirvesini sunuyor. Lexus’un “doğuştan lüks” yeni LM modelinin 4 kişilik VIP versiyonu, 10.900.000 TL ile Türkiye pazarına giriş yaparken LM’in 7 kişilik versiyonu ise 8.900.000 TL ile satışa sunuldu.