32 ülkeden gazetecinin yer aldığı jüri, Çek üreticiyi uluslararası pazarlardaki hızlı gelişimi ve üretime yenilikçi konseptleri adapte etmesi sayesinde ödüllendirdi. Bununla birlikte Mladá Boleslav’da aynı üretim hattında MQB ve MEB altyapılarını kullanan araçların paralel üretimi ve Kvasiny fabrikasındaki dijitalleşme projesi dProduction da jüri tarafından büyük ilgi gördü. ŠKODA markası, kapsamlı çalışmaların ardından OCTAVIA ve KAROQ modeliyle birlikte tamamen elektrikli aracı ENYAQ iV’yi aynı üretim hattında üretmeye başladı. Kvasiny fabrikasında ise çalışanlara kalite kontrol ve üretim adımlarında rehberlik eden kağıtsız dijitalleşme projesi dProduction, örnek olarak gösterildi.

ŠKODA AUTO, bu başarılarıyla birlikte prestijli COMPANYBEST 2020 Ödülü’ne layık görüldü. Markanın uluslararası pazarlarda daha fazla pazar payı elde etmesinin yanı sıra modellerinin çekici tasarımı, müşteri odaklı olarak genişleyen ürün gamı ve markanın karakteristiğini belirleyen “Simply Clever” pratik fikirler de övgü topladı.

Pandemi nedeniyle gecikmeli olarak gerçekleştirilen ödül töreni Barselona’da yapıldı ve marka adına ödülü ŠKODA AUTO Kurumsal ve İç İletişim Başkanı Tomáš Kotera aldı.

ŠKODA 2019 yılında da AUTOBEST tarafından ödüllendirilmişti. Dijital asistan Laura, sürücü ve yapay zeka arasında kurduğu başarılı etkileşim sayesinde Yılın İnovasyonu olarak gösterilmiş ve SMARTBEST Ödülü’nün sahibi olmuştu.