Modeldeki güncellemelerin başında yenilenmiş bir ön ızgara ile birlikte, adaptif IntelliLux LED farlar göze çarpıyor. Bu farlar bir önceki versiyona göre 5 kat daha fazla LED elemente sahip. Izgaranın altında ise daha sportif hava girişleri eklenmiş yeni bir ön tampon bulunuyor.

Opel, her ne kadar iç mekan hakkında bir açıklamada bulunmasa da, GSi logolu yarış koltukları ve alaşım pedallar fotoğraflardan görünebiliyor. Ayrıca, iç mekan tasarımını yenilenmiş bir gösterge paneli ile eğlence sistemi güçlendiriyor. 

Performans açısından ise, yeni Insignia GSi 227 HP güç üretebilen turbo şarjlı 2.0 litre 4 silindirli bir motora sahip. Motor, 9 kademeli bir şanzımana bağlı çalışıyor ve bu şanzıman da gücü, tork ayarlaması yapabilen, (torque vectoring) Twinster dört çeker sistemine aktarıyor.

Performans özelliklerine ek olarak araç, Brembo frenler, geliştirilmiş direksiyon sistemi ve 4 farklı moda sahip adaptif FlexRide süspansiyonlar ile donatılmış.

Opel, yeni GSi modelinin yanı sıra standart Insignia’nın da özelliklerini açıkladı. Otomobil, üç ve dört silindir motor seçenekleri ile geliyor.  Astra’dan ödünç alınmış üç silindirli üniteler, yerini aldığı motorlara oranla 50 kilogram daha hafif. Turboşarjlı 1.4 litre benzinli motor 143 HP güç ve 236 Nm tork değerine sahipken, 1.5 litre dizel motor 120 beygir güç ile 300 Nm tork değerini oluşturabiliyor.

Bu motor seçeneklerine ek olarak silindir kapatma teknolojisine sahip 2.0 litrelik motorlar da bu yıl içerisinde tanıtılacak.

Standart Insignia da bulunan 2.0 litre benzinli motor 197 HP güç ve 350 Nm tork değerleri sunuyor. GSi versiyonunun motoru ile karşılaştırıldığında 30 beygirlik bir fark bulunmasına rağmen tork açısından bir farklılık oluşmuyor.

2.0 litrelik motorlarda standart olarak 9 kademeli otomatik şanzıman yer alırken, 3 silindirli motorlarda 6 kademeli manuel şanzıman standart, 8 kademeli otomatik şanzıman da opsiyon olarak satışa sunulacak.