Tofaş’ın, 2015 yılında seri üretime geçirdiği ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine Tipo ismiyle ihraç ettiği Egea model ailesi yenilendi. Yenilenen Egea'nın Türkiye lansmanı yapıldı. Yeni Egea'nın sedan versiyonunun fiyatı 130.900 TL'den başlarken, en donanımlı versiyonu 224.900 TL'ye satılacak.
 

Egea'nın merakla beklenen ve önsatışa sunulacak olan yeni Egea Cross 154.900 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Egea Cross'un en pahalı versiyonu ise 232.000 TL olacak.

Sedan, Hatchback ve Station Wagon gövde seçeneklerine Crossover sınıfında “Egea Cross” eklendi.Tamamen yenilenen Egea Ailesi’nde ilk olarak ön ızgara dikkat çekiyor. Izgarada yer alan diğer önemli yenilk ise yeni logo.
 Tamamen yenilenen Egea Ailesi’nde ilk olarak ön ızgara dikkat çekiyor. Izgarada yer alan diğer önemli yenilk ise yeni logo.

 EGEA’YA DÖRDÜNCÜ GÖVDE: EGEA CROSS

Yerden yüksekliği 40 mm artan Cross modelinde önünde, arkasında ve yan taraflarında koruma plakalarına yer verilirken tavan rayları sayesinde toplam yüksekliği standart Egea'lara göre 70 mm arttı.Egea model ailesinde yenilenen tasarımının haricinde teknoloji açısından da kapsamlı bir yenilenme yapıldı. En güncel Sürüş Destek Sistemleri (ADAS) ile donatılan Egea ailesi, kompakt sınıfın yine en güçlü modeli olacak. "Trafik İşareti Tanıma Sistemi", sürüş esnasında maksimum hız limitlerini belirliyor. "Akıllı Hız Asistanı", sürücüye hız sınırına uymasını öneriyor. "Şerit Takip Sistemi", yol çizgilerini algılayarak otomobili şeritte tutuyor. "Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi", sensörler yardımıyla sürücünün yolculuğa devam edemeyecek kadar yorgun olduğunu algılayarak mola önerisinde bulunuyor.

 "Adaptif Uzun Far", karşıdaki aracın farlarını algılayıp Egea’nın uzun farlarını otomatik olarak açarak görüşü ve buna bağlı olarak sürüş güvenliğini arttırıyor. "Kör Nokta Uyarı Sistemi", ultrasonik sensörler yardımıyla aracın kör noktasında bir engel olup olmadığını algılıyor ve ilgili tarafın yan aynasındaki küçük bir turuncu üçgen ile sürücüyü uyarıyor. Ön park sensörleri, anahtarsız giriş/çalıştırma ve kablosuz akıllı telefon şarj gibi özellikler hayatı kolaylaştırıyor.