Transit efsanesini elektrikli, sıfır emisyonlu ve daha verimli sürüş deneyimiyle sunan, yeni nesil teknolojileriyle fark yaratan E-Transit Custom, Ford Otosan’ın Avrupa’nın en büyük ticari araç üreticisi pozisyonunu en büyük elektrikli ticari araç üreticisi olarak pekiştiriyor; bu da küresel otomotiv sektöründe benzersiz bir konuma ulaşmasını sağlıyor.

Ford Otosan’ın üretimin geleceğini temsil eden fabrikası Yeniköy’de seri olarak üretimine geçtiği E-Transit Custom, Avrupa yollarına çıkmaya başladı. Avrupa'nın bir tonluk ticari araç segmentinde yeni bir referans noktası olması için tasarlanan E-Transit Custom, 9 yıldır üst üste Ford Avrupa’yı ticari araç segmentinde liderliğe taşıyan Transit Custom’un elektrikli versiyonu olarak aynı iddiayı sürdürüyor ve ticari hayatı sıfır emisyonlu ve üretken bir geleceğe taşıyor.

Ford’un Avrupa’ya yönelik tam elektrikli ikinci ticari modeli olan E-Transit Custom, Ford’un elektrikli dönüşümünde stratejik önem taşırken, Yeniköy Fabrikası da Ford Otosan’ın Avrupa'daki ticari araç operasyonlarını genişletmesine ve Türkiye’deki ihracatını artırmasına katkı sağlıyor.

Yeniköy Fabrikası: Ford Otosan’ın üretim gücünü ve gelecek vizyonunu birleştiriyor

Ford Otosan’ın Kocaeli Fabrikaları, yıllardır Avrupa'nın ve Türkiye'nin en çok satan ticari aracı olan Transit ailesinin Avrupa'daki tek üretim merkezi. Ford Otosan tarafından Kocaeli’nde üretilen araçlar, Ford’un Avrupa ticari araç pazar liderliğini dokuzuncu yılına taşımasında büyük rol oynuyor.

Ford Otosan’ın otomotiv endüstrisinin sürdürülebilir ve teknolojik dönüşümüne liderlik etme vizyonu doğrultusunda inovatif ve verimli çözümlerle baştan sona yenilediği Yeniköy Fabrikası, yeni nesil Transit Custom serisinin dünyadaki tek üretim üssü konumunda.

“Geleceğin Fabrikası” Yeniköy’de hattan inen ilk araç ünvanına sahip olan yeni nesil Ford Transit Custom, “2024 Uluslararası Yılın Ticari Aracı" (IVOTY) ödülüne layık görüldü. E-Transit Custom, yenilenen fabrikada hibrit ve elektrikli versiyonlarında bağlanabilirlik özellikleriyle hattan inen ikinci araç.

Ford’un Avrupa’daki ticari araç üretim üssü olarak Ford Otosan’ın mühendislik ve üretim gücünü küresel sahneye taşıma kararlılığını ortaya koyan Yeniköy Fabrikası, yaklaşık dört kat büyüyerek 405 bin araca ulaşan yıllık üretim kapasitesiyle dikkat çekiyor. Yeniköy’de üretilen araçların yüzde 91’i ihraç ediliyor. Ford Otosan, üretim hacmini 2025 itibarıyla 900 bin aracın üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları aynı zamanda yüzde 100 esnek üretim kapasitesiyle hem içten yanmalı hem de elektrikli araçları üretebilecek Türkiye’deki ilk ve tek fabrika olma özelliğini taşıyor.

Ticaretin geleceğine yön verecek: Teknoloji, verimlilik ve performans için tasarlandı

Ford’un ikonik ticari aracı Transit Custom’ın tam elektrikli versiyonu olan E-Transit Custom, teknoloji, verimlilik ve performansı bir araya getirerek ticaretin geleceğine yön vermeye hazırlanıyor. Elektrikli güç aktarma organı sayesinde 337 kilometreye kadar menzil sunan bu araç, hem 100 kW hem de 160 kW motor seçenekleriyle müşterilerine farklı ihtiyaçlara yönelik çözümler sunuyor. E-Transit Custom, sınıfının lideri çekiş ve yük taşıma kapasitesiyle dikkat çekerken, bağımsız arka süspansiyon sistemi sayesinde üstün sürüş konforu sağlıyor. Gelişmiş güvenlik ve sürüş destek sistemleri, E-Transit Custom’ı ticari araçlar arasında benzersiz kılıyor. Ford Pro'nun dijital yazılım ve hizmet ekosistemi ile entegre edilen E-Transit Custom, işletmelerin operasyonel maliyetlerini azaltmalarına ve elektrikli araç geçişini daha verimli bir şekilde gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor.