8. nesliyle tüketicilerin beğenisine sunulacak olan yeni Volkswagen Golf Mk8, tanıtımına saatler kala resmi görselleri ile kendini gösterdi. Daha önce birçok casus fotoğrafı çekilen ve görüntüleri sızdırılan yeni Golf Mk8, yayınlanan görüntüleri ile şaşırtmayan tasarım çizgilerine sahip .

Modelin ön tasarımında incelen şık LED gündüz aydınlatmalarının yanı sıra, yeni bir ızgara tasarımına ve revize edilmiş Volkswagen logosuna yer veriliyor.

Yeni Volkswagen Golf, daha ince bir karoser tasarımı ve belirgin bir omuz çizgisi benimsemezken,  alışılan evrimsel tasarım A sütunu boyunca da devam ediyor. Bununla birlikte model, kapı kollarını kesen dinamik bir karakter çizgisine sahip.

Arka bölümde ise revize edilmiş LED aydınlatmalara, evrimsel değişiklikte bir bagaj kapına ve sahte egzoz çıkışlarına sahip arka tampona yer veriliyor.

Dış tasarımda oldukça evrimsel değişiklikler olsa da kabinde daha büyük değişiklikler meydana geldiği görülüyor. Yeni nesilde sürücüler yeni bir direksiyon simidi,  dijital gösterge paneli ve daha modern, bağımsız bir bilgi-eğlence sistemine sahip olacak. Orta konsolda ince tasarıma sahip hava menfezleri, modern ambiyans aydınlatmaları ve sade bir yapıdaki tasarım tüketicilerin karşısına çıkıyor.

2020 Volkswagen Golf’ün motor seçenekleri ve teknik detayları gün içinde gerçekleştirilecek özel bir etkinlikle tanıtılacak olsa da, modelin 428 cm uzunluğa, 146 cm yüksekliğe sahip olacağı biliniyor. Yeni Volkswagen Golf’ün farklı motorlardan oluşan bir ürün yelpazesi olacak. Bu motorlar arasında en muhtemel olanlar, 1.0 litrelik üç silindirli benzinli TSI, dört silindirli 1.5 TSI ve 2.0 TSI  benzinli seçenekler olarak dikkat çekiyor.

Bu denklemde bir de çevre dostu e-Golf’ün ID.3 modeline yer açmak için üretimden kakabileceği bildirilmişti. Buna rağmen daha önceki nesilde gördüğümüz GTE isimli hibrit bir üniteye yer verilecek.

Daha sonraki araşamada, performanslı Golf GTI ve Golf R modelleri tanıtılacak. 2.0 litrelik TSI benzinli motorlara yer verilecek bu modellerin GTI versiyonunda 235 HP güç, R verisiyonunda ise 330 HP’lik bir güç çıkışı olması beklentiler arasında.