İlk nesli ile 2.8 milyon satış rakamına ulaşan ve Türkiyede tam 9 yıldır kullanıcısına sunulan VW Tiguan, uzun aranın ardından tamamen yenilenen ve MQU platformu üzerinde ilerleyen modeli mayıs ayından itibaren Türkiye yollarına adım atıyor. Donanım paketleri ile sınıf atlayan Tiguan, Volkswagen severlerinin beğenisine sunuluyor.

Mayıs ayının ilk haftası içinde satışa sunulması planlanmış olan yeni Wolkswagen Tiguan, üç farklı hacme sahip motor tipi ile kullanıcısına ulaşıyor. Bunlardan birincisi olan 1.4 TSI BMT manuel şanzımanlı versiyon 125 HP güç üretiyor ve Trendline donanım seviyesinde 85.308 TL’ye satışa sunuluyor. Aynı motor hacmine sahip 1.4 TSI ACT versiyon ise DSG otomatik şanzımanı ile 150 HP güç üretiyor ve yine Trendline donanım seviyesinde 100.708 TL fiyat etiketine sahip.

Diğer motor seçeneği olan 1.6 litrelik TDI BMT modeli Comfotline donanım seviyesinde, manuel seçeneği  ile 115 HP güç üretirken fiyatları 98.188 TL’den başlıyor.

En büyük hacme sahip olan 2.0 TDI motoru ile yeni Tiguan’in bu kısımda manuel seçeneği bulunmuyor. Comfortline ve Highline donanım seviyelerinde satışa sunulacak 150 HP güç üreten motoruyla Tiguan, 152,276 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, öncelikli hedeflerinin her zamanki gibi ‘Hizmet Kalitesinde Sürekli Gelişim’ olduğunu ve bu amaçla gelecekteki projelerini, önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladıkları ‘Taraftar Müşteri’ vizyonuyla planladıklarını belirtti. Kalder’in düzenlediği Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi araştırmasında Binek Otomobil Kategorisi’nde üst üste 7’inci kez birincilik aldıklarını ve son olarak 2015’te ‘Türkiye Müşterinin Sesi’  araştırmasında da Marka Sadakati’nde birincilik elde ettiklerini söyleyen Vedat Uygun, “Volkswagen markasının müşteriler nezdinde böyle algılanıyor olmasında elbette gerçekleştirdiğimiz iletişim çalışmalarının önemi son derece fazla. Volkswagen Binek Araç olarak müşterilerimizle iletişimimizde, mümkün olan tüm alanlarda yer alma prensibiyle çalışmalar gerçekleştiriyor ve doğru yolda ilerlediğimizi de aldığımız ödüllerle görüyoruz.” dedi.