Ford Otosan açıklamasına göre, 2.0 litrelik EcoBlue Upgrade 170 PS arkadan çekişli dizel motor ile sunulan yeni 10 vitesli otomatik şanzıman yüksek performans ve 2 bin 800 kilograma kadar çekme kapasitesine sahip. 10 ileri otomatik şanzıman, şehir içi ve şehir dışı ürün, yük teslimatları ve yolcu taşımacılığı için de yüksek yakıt verimliliği sunan bir alternatif sunuyor. Yeni şanzımanın, şehir içi ürün, mal teslimatı yapan veya ulaşım, transfer, servis taşımacılığı gibi hizmetler sunan ve bununla birlikte yoğun trafikle birlikte operasyonel zorluklarla karşı karşıya kalan müşterilere büyük kullanım kolaylığı sunuyor. Ayrıca, 15 ve 17 kişilik yolcu kapasiteli Transit minibüsler için de daha fazla yakıt verimliliği ve yüksek performans sunduğu ifade ediliyor. 10 ileri şanzımana ayrıca yenilenen Ford Ranger modelinde de yer veriliyor.

 Şikayet almıştı 

 2011-2013 arasında üretilen F-150'lerin 6 ileri vitesli otomatik şanzımanlı versiyonları beklenmedik vites düşüşleri yapmaya başladı. Eğer yavaş ilerliyorsanız bu bir problem değil fakat yüksek hızda giderken vites düşüşü size korkunç kazalar yaşatabilir. Öyle ki Ford, şimdiden bu sorun yüzünden 5 farklı kaza yaşandığını açıkladı. 

 10 ileri otomatik şanzımanda ise vuruntu, tutarsızlık ve ses problemi nedeniyle ABD’li bazı F-150 ve Mustang sahiplerinin sahipleri tarafından şikayet almış, bu şikayetler üzerine vites bağlantıları değiştirilmişti. Bunlara rağmen Ford tarafından resmi bir geri çağırma gerçekleştirilmemişti.