2013 yılında kompakt SUV pazarına güçlü bir giriş yapan, seçkin ve dinamik karakteri tüketiciler tarafından da takdir edilen Peugeot 2008, Peugeot Markasının son dönemde önemli bir başarı göstergesi oldu.  Peugeot 2008’in satış rakamları her geçen gün artarken, dünya çapında 585.000’in üzerinde üretime ulaşıldı. Bu başarının en önemli göstergesi ise Avrupa’da kendi sınıfında en çok satanlar arasında yer alması oldu.

Yeni Peugeot 2008 başarılı performansını daha ileriye taşımak üzere SUV tasarımını güçlendirerek daha iddialı ve daha çekici bir görünüme sahip oluyor. Çamurluk korumaları, dik konumlandırılmış yeni ızgarası ve kapı çıtaları, sağlamlığını vurguluyor. Yeni Ultimate Kırmızı gövde rengi ise yeni 2008’in gücünü ve enerjisini simgeliyor.

Yeni Peugeot 2008, ürün gamına yeni katılan ‘GT Line’ donanım seviyesi ile segmentinin standartlarına yeni bir bakış açısı getiriyor. Bu yeni donanım seviyesi, yeni özellikleri ile Yeni Peugeot 2008’e daha sportif ve daha zarif bir görünüm kazandırıyor. 

Yeni Peugeot 2008 dikkat çekici, benzersiz bir kontrol hissi sunuyor. Peugeot’ya özgü “Peugeot i-Cocpit” ise, 2008’in sezgisel, keskin, esnek ve güvenli sürüş karakterini vurguluyor.

Grip Control adaptif çekiş kontrol sistemi, Yeni Peugeot 2008’in farklı zeminlerde sürüş kabiliyetini ve güvenliğini artırıyor. Bu donanım Mud&Snow (Çamur ve Kar) özellikli lastiklerle birlikte sunuluyor, bu sayede kış lastiği gereksinimini de ortadan kaldırıyor.

Yeni Peugeot 2008’de; Mirror Link sistemi üzerinde geliştirilen Mirror Screen ve Apple Carplay, geri görüş kamerası, Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi ve Otomatik Park Sistemi gibi sınıfında nadir bulunan ekipmanlar da sunuluyor.

Peugeot’nun ödüllü motoru 1.2L PureTech, 110hp versiyonu ile yeni 2008’de EAT6 tam otomatik şanzımanla birleşerek üstün bir sürüş keyfi vaad ediyor.

Türkiye’de Temmuz ayında satışa sunulması planlanan Yeni Peugeot 2008, 1.2 Puretech 110Hp EAT6 Tam Otomatik, 1.6 e-HDi MT ve ETG6 olmak üzere üç farklı motor, şanzıman seçeneği ile satışa sunulacak.