VW grubunun birçok modelinde kullanılan MQB Evo platformu etrafında şekillenen 2020 Octavia, sınıfının en iddialı otomobillerinden olma ünvanını sürdürmeye geliyor. Dışardan bakıldığında eski modeline göre, 19 mm daha uzun, 15 mm daha geçiş bir otomobil olan yeni Octavia’nın dingil açıklığında ise herhangi bir değişiklik bulunmuyor. 


Skoda’nın açıklamasına göre artık yolcular ve bagaj için daha fazla alan bulunuyor. 600 litrelik bagaja sahip olan Octavia, iç tarafta gelişmiş teknolojileri ile çok daha iddialı. Dört farklı son jenerasyon bilgi-eğlence sistemi seçeneği kullanıcılara sunuluyor ve artık SIM kart kullanılarak, kalıcı internet bağlantısı otomobilde sağlanabiliyor. 


10 inch boyutundaki dokunmatik ekranın bazı özellikleri, hareket kontrol sistemi sayesinde uzaktan el hareketleriyle kontrol edilebiliyor. Ayrıca Laura dijital ses asistanı da bilgi-eğlence sisteminin bir parçası. Bunlara ek olarak otomobilde temassız şarj ünitesi ve USB-C portları bulunuyor. 


Octavia biri şarj edilebilir olan (plug-in hybrid) iki farklı hibrit güç ünitesi seçeneği ile satışa sunulacak. 1.0 litre hacmindeki, TSI Evo turbo, 3 silindirli motor ile birlikte plug-in hybrid sisteme sahip olacak olan otomobil, 201 HP güç üretebilecek. Bir diğer seçenek ise 1.4 Litre TSI, motor ile birlikte 13 kWh bataryanın birleştirilmesi ile oluşturulan sistem, 242 HP güç üretebiliyor ve 60 km tam elektrikli sürüş menzili sunabiliyor.


Sürüş yardım sistemleri konusunda da Skoda kendini oldukça geliştirmiş gözüküyor.  2020 Octavia, çarpışma önleme sistemi, dönüş desteği, çıkış uyarısı ve lokal trafik uyarıları gibi birçok özelliğe sahip olarak satışa sunulacak. Bu sene içerisinde otomobilin Avrupa’da satışına başlanması bekleniyor.