Frankfurt Otomobil Fuarı’na yaklaştığımız şu günlerde üzerindeki perdeyi tamamen kaldıran model köklü bir değişimden geçmiş. Üstelik bunu yaparken tasarım kimliğini de korumayı başarmış. Aracın ön tarafına baktığımızda sis farları ve gündüz farları birer çizgi şeklinde. Bu da araca fütüristik bir hava katmış. Bir diğer tasarım detayı olan hava ızgarası, diğer Nissan modellerinden görmeye alışkın olduğumuz cinsten. Basık tavan yapısı ile beraber modelin arkasına geçtiğimizde sinirli bakan bir far yapısı mevcut.  Şişkin tampon yapısını da arka taraftan hemen fark etmek mümkün. Alacağınız donanım seviyesine göre resimlerde gördüğünüz gibi farklı renklerde tavan almanız da mümkün olacak.

 

Biraz önce bahsettiğimiz basık tavan yapısı gibi konular, kullanıcılar tarafından eleştiriliyordu. Önceki modelde dar yaşam alanı ile beraber biraz klostrofobik bir durum vardı demek yanlış olmaz. Japon üretici yeni model ile beraber buna da el atmış. Model yolculara 5.8 cm daha iyi diz mesafesi ve 1 cm kadar geliştirilmiş baş mesafesi sunuyor. Bagaj hacminde ise değişim daha büyük. Yüzde 20’den fazla artan bagaj hacmi 422 litreye ulaşmış. Aracın geliştirmelerinden bir diğeri de boyutlarında. Model hem en hem boy olarak büyümesine rağmen 23 kilo hafiflemeyi başarmış. 

 

Nissan Juke değişimlerine kaputun altında da devam ediyor.  1.0 litrelik 3 silindirli turbo benzinli bir motor, yeni Juke’da görev yapacak. 118 beygir üreten motorun yeni Juke’a gayet yeterli olacağını düşünüyoruz. Standart versiyonlarında önden çekişli satılan model isteğe bağlı olarak dört çeker de alınabilecek. 6 ileri manuel şanzımanın yanında otomatik opsiyonunuz da tabii ki var. Dizel motorlar ise önümüzdeki günlerde duyurulacak.