İlk kez 1968 yılında piyasaya sunulan Hilux global pick-up pazarında 16 milyondan daha fazla satış adetlerine ulaşırken, Avrupa pazarında yüzde 23,5’lük pay ile en çok satan pick-up unvanını da koruyor. Ekim ayındaki satış performansı ile iddiasını kanıtlayan Hilux, Türkiye pick-up segmentinde de liderliği hedefliyor. 

Yeni Hilux, teknolojik özellikleri, dikkat çekici tasarımı ve üstün off-road yetenekleriyle SUV tarzı mükemmel bir sürüş konforu sunuyor. Yeni Hilux Türkiye’de; 150 beygirlik 2.4 D-4D dizel motor ve 177 beygir güç üreten 2.8 D-4D dizel motor seçenekleri ile satışa sunuluyor.  Dört çeker sürüş özelliğine sahip 2.4 D-4D motor,  7.3 lt/ 100 km tüketim ortalamasıyla segmentinde yakıt ekonomisi sağlıyor.  2.4 D-4D motora sahip Hilux’ta 6 ileri manuel şanzıman yer alırken, 2.8 D-4D ise dört tekerlekten çekiş ve yeni 6 ileri Süper ECT (Elektronik kontrollü şanzıman) otomatik vites kutusu bulunuyor. 

Toyota Hilux, bu satış adedi ile Ekim ayında en yakın rakibinden yaklaşık iki kat fazla satış gerçekleştirerek, segmentinde yüzde 47’lik pazar payı elde etti.