Yenilenen Mercedes Benz C Serisi, test sürüşü sırasında kamuflajı ile görüntülendi. Alman markanın beşinci nesil kompakt sedanı, en son BMW 3 Serisi ve Audi A4 için yeni bir rekabet sunacağı 2021'de piyasaya sürülecek. 

Kozmetik olarak, yeni nesil C-Serisi mevcut modele göre büyük ölçüde değişmeyecek.Mercedes'in en son tasarım dilini kullanan ince bir tasarımı benimsenmiş olacak. Bu nedenle, otomobilin burnu ve kuyruğu, büyük kardeşi E-Serisi'ne benzeyecek. Buna karşılık, tamamen taze bir iç mimari ile yeni otomobilin içindeki değişiklikler derin olacaktır. Orta konsolun altından uzanan ve merkezi ekran ile tamamen dijital enstrümanları birleştiren büyük bir ekran kabine hakim olacak.Mevcut model, markanın küresel satışlarının yüzde 20'sini oluşturuyor. Bu nedenle, bu yeni modelin, müşteri tabanını korumak için eski otomobil ile aynı güçlere sahip olması hayati önem taşıyor.

Yeni C-Serisi, eski modelin altında bulunan arkadan çekişli MRA platformunun güncellenmiş bir versiyonunu temel alacak. Yükseltmeler arasında biraz daha uzun bir dingil mesafesi ve yeni, tamamen elektrikli bir güç aktarım mekanizması serisini destekleyecek yeni bir elektrik mimarisi bulunuyor.