BMW 1 serisi günümüzde küçük değişimler ile “ yenilenen “ olarak piyasaya sürülen otomobillerin aksine baştan aşağı değişime uğradı.

Beklenildiği gibi arkadan çekişli altyapıya veda eden otomobil önden çekişli bir hatchback’e dönüştü. Daha önceki jenerasyona kıyasla tasarımsal açıdan birçok detayın yenilenme sürecinde ortadan kaldırıldığı 2020 BMW 1 serisinde omuz çizgisi artık kapı kollarının altına alınırken, ön farlar eskisine kıyasla daha ince.

Yeni BMW 1 serisi ile baştan aşağı değişim!


Bu sayede araca daha sportif bir hava katılırken, tercih edilen modele göre başta tampon olmak üzere tasarımda önemli değişikliklerin meydana geldiğini belirtmeliyiz. Panoramik cam tavan opsiyonunun eklendiği yeni BMW 1 serisinin en üst ve performanslı versiyonu olan M135i xDrive’ı satın alanlar ön ızgaradan tampona kadar sunulan farklılıkları kolayca görebiliyor.

Arka farlarda ön ile benzer şekilde daha ince hali getirilirken, arka farların genişletilmesi aracın daha geniş bir otomobil gibi görünmesini sağlıyor. Yine önceki nesil ile kıyasladığımızda daha geniş bir iç mekana sahip olan 2020 BMW 1 serisinin iç mekan tasarımı güncel BMW modelleri ile neredeyse aynı.

Tercihe göre 8.8 inç veya 10.25 inç büyüklüğünde bir dokunmatik multimedya ekranına sahip olan aracın iç mekanı daha ilk bakışta teknolojik bir otomobil hissi oluşturmayı başarıyor.  BMW tarafından bugüne kadar üretilmiş olan en güçlü dört silindirli motora ev sahipliği yapan 2020 BMW 1 serisinde 2 benzinli ve 3 dizel olmak üzere toplamda beş farklı motor seçeneği sunulacak.

BMW en güçlü dört silindirli motoru!

Giriş modeli 118i’nin 1.5 litrelik motoru 3 silindire ev sahipliği yaparken 138 beygir ve 220 nm tork üretebiliyor. Dizel tarafında ise yine 1.5 litrelik üç silindirli bir motor bizi karşılarken, bu motor 114 beygir güç ve 220 nm tork üretebiliyor.

Zirvede ise yukarıda belirttiğimiz gibi BMW tarafından bugüne kadar üretilmiş olan en güçlü dört silindirli motor var. M135i xDrive modeli ile sunulan bu motor aracın 0’dan 100’e 4.8 saniyede çıkmasını sağlıyor. Zira, bu motor 302 beygir güç ve 450 nm tork üretiyor.