Imola'daki Superpole seansında en hızlı zamanı hem ana yarışta hem de Superpole yarışına ilk sırada başlayan Yamaha fabrika sürücüsü Toprak Razgatlıoğlu kaydetti. Zorlu geçen antrenman seanslarının ardından Ducati ile arayı kapatmayı başardı. Motocorsa Ducati’den Axel Bassani ve Ducati fabrika takımından Alvora Bautista ile ilk üç doldu.

Bassani'nin düşmesi nedeniyle sarı bayraklar gösterilirken, Bautista'nın en hızlı turu bayrak altında atıldığı gerekçesiyle silindi.
Michael Ruben Rinaldi de en hızlı tur derecesi ile gelirken, Iker Lecuona için kalkan sarı bayrak nedeniyle turunu tamamlayamadı. Böylelikle Toprak 1:14:959’luk turu ile pole pozisyonunu elde etti
Şampiyonanın yedinci ayağı olan Imola hafta sonunun 19 turluk ilk yarışını zorlanarak da olsa Bautista kazandı.
Yarış temsilcimiz için talihsiz bir start ile başladı. Ön lastik ile mücadele verdiği kalkış sonrasında ilk viraja gelirken 3 sıra kaybetti.  Bassani’nin hatası ile geri yükselmeye başlayan Toprak’ın liderliği geri alması uzun sürmedi.
Beşinci turdan itibaren Toprak ve Bautista inanılmaz bir mücadele verdi. Bautista düzlük hızı avantajı sayesinde Yamaha'ya zor anlar yaşatsa da temsilcimizin güçlü frenlemeleri sayesinde üç tur boyunca kıyasıya mücadele ettiler.
Bitime 7 tur kala tempo avantajı sayesinde zorlansa da Toprak’ı geçmeyi başaran Bautista ilk yarışta galibiyete uzanan kişi oldu. Toprak ise WSBK’deki 100. Podyumunu elde etmiş oldu. İlk üç Kawasaki sürücüsü Jonathan Rea ile kapandı.
İkinci yarışa da pole pozisyonundan başlayan Toprak, dominant bir performans sergiledi. Yarışın ilk virajına girerken geride kalmasına rağmen şampiyona lideri Bautista'nın motosikletinin kontrolünü kaybedip düşmesinin ardından ivme kazanan Toprak, liderliği devraldı.
Kendi evinde yarışan Bassani sekiz tur kala Toprağı yakalasa da farkı açamadı ve dört tur kala liderliği Razgatlıoğlu’na karşı kaybetti. Bu olaydan sonra farkı açan temsilcimiz damalı bayrağı ilk gören kişi oldu ve bu sezonki ilk ana yarış galibiyetini aldı. Podyum Bassani ve Jonathan Rea ile tamamlandı.

Toprak’ın takım arkadaşı Locatelli dördüncü bitirirken onu Micheal Ruben Rinaldi izledi. Bu haftasonu iyi performans sergileyen Bradley Ray ise altıncılığı elde etti.
Sezonun sonraki yarışı Çek Cumhuriyeti’nde 29-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.