Volkswagen, premium pickup olarak nitelendirdiği makyajlanan modeli Amarok’u, yenilenen 3.0 litrelik V6 dizel motoru ile tanıttı. Geçtiğimiz günlerde çizimleri paylaşılan ve en nihayetinde tanıtılan yeni Amarok’un yüzünde yenilenen dinamik ön tampon, LED far kurgusu, daha büyük alaşım jantlar ve fren diskleri göze çarpıyor. İç mekanda ergonomik bir görünüme sahip olan otomobil, sınıfındaki rakiplerine göre lüks bir kalite algısı sunuyor.

En yakın rakipleri Mitsubishi L200 ve Nissan Navara’ya göre üç farklı güç seçeneği ile sunulacak olan yeni Amarok, 3.0 litre’lik motoru ile 161 HP, 201 HP ve 221 HP gücü çift kavramalı 8 ileri otomatik veya manuel şanzımanın eşliğinde tekerleklere iletiyor.

221 HP olan en güçlü motor seçeneği ile yeni Amarok 426 Nm tork üretiyor. Ülkemizde hali hazırda satışa sunulan çift turbolu, 2.0 litre’lik 180 HP gücündeki dizel versiyonu, giriş seçeneğinde ortalama 7. 6 lt/ 100 km yakıt tüketim verisine sahipken, yenilen 161 HP’lik Amarok’da bu oranın 6 lt/ 100 km civarında seyretmesi edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Mevcut Amarok’dan farksız olarak yine 4x2 ve 4x4 seçeneği ile sunulacak bu otomobil 199 g CO2 emisyon değeri ile her seviyede Euro 6 emisyon değerlerine uygun olarak üretiliyor. Selefine göre 0.3 ton yükselerek toplamda 3.5 ton yük çekme kapasitesine sahip Yeni Amarok, rakiplerine adeta meydan okuyor.

Eylül ayı itibariyle satışa sunulması beklenen Yeni Amarok'un Türkiye satışı ile ilgili ise henüz bir fiyat belirtilmiyor.