Türk yarış otomobili "Volkicar"ların katıldığı 2017 V1 Challenge'ın dördüncü ayağı, iki yarış olarak Aydın Malazgirt Meydanı’nda koşuldu. Her iki yarışın 1.si Genç Pilot Ali Türkkan olurken ilk 3’te podyumdaki isimler değişmedi.

İlk 3 ayak heyecanının İzmir'de yaşandığı V1 Challenge'da dördüncü ayak mücadelesi Aydın’da büyük bir coşkuyla koşuldu. Aydınlıların yoğun ilgi gösterdiği yarışta sporcular art arda zorlu virajları Volkicarlar ile art arda aldı.

Günün birinci yarışında, sıralama turlarının ardından yarışçılar etaplar halinde pisti turladı. Turun en iyi zamanını yapan sporcu bir üst etaptaki araçlarla aynı piste çıktı. 4. Ayak yarışının en hızlı ismi Genç Pilot Ali Türkkan olurken, ilk yarışın ikincisi Burak Çukurova üçüncüsü ise Ersin Yücesan oldu.

ÖZEL PİST OLUŞTURULDU

Malazgirt Meydanı’nda özel olarak oluşturulan pistte günün ikinci yarışı yine Aydınlıların yoğun katılımı ile heyecanla başladı. Piste 4 erli gruplar halinde çıkan pilotlar bir sonraki etaba geçebilmek için kıyasıya yarıştı. Her etabın 1.si bir üst etaba geçerek en hızlı 4 araçla yarışıp damalı bayrağı görmeyi hedefledi. İkinci yarışta da en hızlı pilot TOSFED desteğiyle yarışa katılan Ali Türkkan olurken ikinci sırayı Ersin Yücesan, üçüncü sırayı ise Burak Çukurova aldı.

Toplamda 102 bin lira para ödülünün dağıtılacağı organizasyonda her yarışta birinciye 5 bin, ikinciye 2 bin 500 ve üçüncüye de bin lira para ödülü verildi.