İstanbul Park Pisti’nin işletmesini 2012 yılında devralan Intercity, V Weekend festivallerine bir yenisini daha ekliyor. Dünyanın sayılı yarış pisti ve tesisi olan Intercity İstanbul Park’ta İstanbullular için 3 ayda bir festival düzenleyecek olan Intercity, 2019’un ilk festivali V Weekend Sports’u 3-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirecek. Dünyada bir ilk olacak olan festivale gelen ziyaretçiler güreşten aile maratonuna, bisikletten okçuluğa pek çok farklı spor dalını tanıyıp deneyimleyebilecek. İstanbul Valiliğinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğünün destekleri ve Türkiye’nin önde gelen büyük kulüpleri ve branş federasyonlarının katılacağı V Weekend Sports Festivali’ni ziyarete gelen gençler, anne, baba ve çocuklar eğlenip mutlu olacakları bir ortam bulacaklar.
 
Vural Ak: “Intercity İstanbul Park’ta 3 ayda bir festival yapılacak”
Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “Intercity İstanbul Park Pisti’nde yılın 300 günü etkinlik ve aktivite var. İstiyoruz ki bu devasa ve eşsiz tesis daha verimli kullanılsın. Intercity olarak bundan sonra Intercity İstanbul Park’ı artık festivallerle halkımızın kullanımına açacağız. Amacımız her 3 ayda bir burada değişik festivaller yaparak insanların eğlenmesini, ailecek haftasonunu keyifli geçirmelerini sağlamak. Geçen yıl ilkini yaptığımız V Weekend Motoring büyük ilgi gördü ve iki günde 40 binin üzerinde ziyaretçi ağırladık. 2019’un ilk festivali V Weekend Sports’da 3 gün sürecek sağlıklı yaşam ve spor festivalimiz olacak ve burada genç yaşlı herkesin ilgi duyduğu spor branşlarına yer vereceğiz. Her aktivite veya etkinlik hem yetişkin hem de çocuklara uygun olacak ve girişi ücretsiz olan festivalimizde herkes iyi vakit geçirecek. 150 bin kişinin ziyaret etmesini beklediğimiz festivalimiz için 45-50 kişilik bir ekiple 3-4 aydır aralıksız çalışıyoruz” dedi.
 

V Weekend Sports’ta neler olacak?
3 gün boyunca İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasından İETT otobüsleriyle ulaşım imkanı sunulacak olan etkinliğin içerisinde şunlar olacak:
 
-     25 ülkeden 150 sporcunun yarışacağı bir crossfit şampiyonası
-      Binden fazla sporcunun katılacağı bisiklet yarışı
-      Profesyonel sporculara ve amatörlere açık farklı konseptlerde koşu yarışları
-      Motosiklet ve egzotik otomobillerden oluşacak pist günleri
-      Devasa dron parkı ve dron yarışları
-      e-gaming ve e-spor yarışmaları
-      Basketbol ve Voleybol federasyonlarının deneyim alanları ve turnuvaları
-      Farklı dallardan spor federasyonlarının deneyim ve spor alanları
-      Tenis federasyonu tarafından hazırlanan deneyim alanı
-      Okçuluklar Vakfı ile gelenekselden modern okçuluk sporuna uzanan okçuluk deneyim alanları
-      Paintball,dart alanları, bocce, mini golf alanları
-      İzcilik eğitimleri,
-      Kürek yarışları turnuvaları
-      Dövüş sporları deneyim ve şov alanları
-      Yoga, Pilates, Zumba, Spinning, Step alanları
-      İstanbul Atlı Spor Kulübü tarafından getirilecek poniler, çocuklara ponileri sevme ve onlara alıştırma etkinlikleri
-      Gün boyu canlı müzik performansları
-      Birçok seminer, ünlü sporcu söyleşileri ve workshoplar
-     Kısacası spora dair her daldan bir çok farklı deneyimin yaşanacağı, eşi benzeri görülmemiş, gençlere, çocuklara, ailelere farklı bir deneyim yaşatacak Türkiye’nin en büyük sağlıklı yaşam ve spor festivali