Hyundai i20 platformu üzerinde üretilecek yeni modeli B-SUV için de 70 milyon Euro yatırım yapıyor.  Hyundai Assan Üst Yöneticisi (CEO) ve Başkanı Ickkyun Oh konuyla ilgili ilk kez konuştu. 
Hyundai Assan Üst Yöneticisi (CEO) ve Başkanı Ickkyun Oh, Marmaris’te gerçekleştirilen WRC Türkiye Rallisi’nde gazetecilere konuştu.  “B-Suv üretimi Mart'ta başlıyor. Fabrikamızdaki üçüncü model olacak.” diyen  Hyundai Assan Başkanı Oh, ayrıca yeni yatımımla ilgili şu açıklamaları da yaptı: 
“i20 hatchback gibi B SUV’de de hemen hibrit modelini sunacağız… Ayrıca yaklaşık 20 milyon Euro civarındaki yatırımla i20'nin yüksek performanslı modeli olan i20 N ve sportif donanımlı i20 N Line'ın de üretimini biz yapıp tüm dünyaya ihraç edeceğiz. Yeni i20 N, şu ana kadar Türkiye'de üretilen en güçlü otomobil olacak. WRC'de yarışan i20'nin de altyapısı ve gövdesini biz üretiyoruz. WRC'de kazanılan deneyimle hazırlanacak olan i20 N ve N Line'ın yine Hyundai Assan İzmit Fabrikası'nda üretilecek olması bizleri gururlandırıyor.” Hyundai Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Yurtiçi Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası Genel Müdürü Murat Berkel de pazarı değerlendirdi. Berkel: “Pazarı 75-80 bin arası bekliyoruz. Özellikle ÖTV değişikliği olduktan sonra yüzde 50 ve altındaki ÖTV oranındaki araçlara müşterilerden daha fazla talep var. Yüzde 80’lik gruptaki araçların satışlarında yavaşlama oldu. Ekim ayında i20’nin satışlarına başlayacağız. Yılın son çeyreğine yaklaşık 5 bin araç satmayı hedefliyoruz. Yıllık bazda da 28 bin üzeri araç satmayı planlıyoruz. Pazar öngörümüz de 650 bin üzeri. B SUV 2021’in ilk çeyreğinde üretimine başlayacağız. Aynı anda da B SUV’nin  hibrit motoru da olacak. Elektrikli Kona ise 2021’nin ikinci çeyreğinde gelecek” dedi. i20 platformu üzerinde üretilecek B-SUV modeli için de 70 milyon Euro yatırım yapılacak. Hyundai’nin   A ve B segmenti modellerinin üssü olan Hyundai Assan, şimdi de üçüncü bir modelin üretimi için hazırlanıyor. i20 platformu üzerinde üretilecek B-SUV için 70 milyon euro yatırım yapılacak. i10 için 70 milyon euro, i20 hatcback için 80, i20 N ve N-Line için 20 milyon yatırım yapacak olan Hyundai Assan’ın B-SUV’la birlikte toplam yatırım tutarı yaklaşık 240 milyon euroyu bulacak.