Eskişehir’den Kars’a uzanan TransAnatolia Rally Raid’in ikinci günü 13 Eylül Pazartesi sabahı Sorgun Göletinden verilen start ile başladı. Yarışçılar 493 km ile yarışın en uzun etabını geçtikleri günde, Çerkeş, Kurşunlu ve İstiklal Yolu özel etaplarıyla günü Çorum’da noktaladı.

İlk günü oldukça hızlı geçen yarışçılar, TransAnatolia’nın ikinci gününde İstiklal yolu etabında başlayan yoğun yağış sebebiyle daha temkinli ve düşük tempoda ilerledi.

Motosiklet kategorisinde İtalyanların zirve mücadelesi devam ederken, Anlas sporcusu Serkan Özdemir Türk pilotlar arasında öne çıkan isim oldu ve günü 5.sırada tamamladı. Otomobil kategorisinde ise SSV sınıfının iddialı isimlerinden Ertan Nacaroğlu ve Eray Yanpar ikilisi, etabı ideal süresinde tamamlayamadıkları için ceza alarak sıralamada geriye düştüler.

13 Eylül Pazartesi gününde sıralama şu şekilde gerçekleşti;

Motosiklet grubunda; KTM 450 ile yarışan İtalyan Cesare Zacchetti 5 saat 34 dakika 51 saniye ile birinci, KTM 450 ile yarışan İtalyan Alberto Bertoldi 5 saat 43 dakika 49 saniye ile ikinci, Beta 430 ile yarışan İtalyan Nicola Quinto 5 saat 52 dakika 32 saniye ile üçüncü oldu.

Otomobil grubunda; SSV sınıfında Pazar günkü sıralama değişmedi. Can-Am Maverick X3 ile yarışan İtalyan Federico Butto ve Filippo İppolito ikilisi 5 saat 39 dakika 12 saniye ile birinci, Suzuki Grand Vitara ile Becce Motorsport takımından Mert Becce & Sertaç Tatar ikilisi 5 saat 49 dakika 19 saniye ile ikinci, Suzuki Grand Vitara ile yarışan Murat Kamil Altun ve Tuvana Sayar ikilisi 6 saat 52 saniye ile üçüncü oldu. Mitsubishi L200 ile yarışan Ahmet Tınkır & Ali Günpay ikilisi sıralamadaki yerlerini koruyarak günü 4.sırada tamamladı. Geçen yılın kategori şampiyonu Land Rover ile yarışan Tarık Gökbay ve Osman Metin ikilisi ise günün çıkışını yaptı ve düne göre 12 sıra yükselerek yarışı 10.sırada tamamladı.

Kamyon sınıfındaki sıralama ise; Murat Karahan & Mehmet Fürkan Saylam ikilisi 7 saat 34 dk 51sn ile birinci; Ramazan Yılmaz & Onur Sırımoğlu ikilisi aldıkları ceza süresiyle 12 saat 57 dk 20 saniye ile ikinci oldu.

Yarışçılar 14 Eylül Salı günü, 222 km’den oluşan Çorum, Hititler ve Yıldız Dağı özel etaplarını geçerek toplam 341 km yol yaparak günü Yıldız Dağı kamp alanında tamamlayacak.

Bu yıl TransAnatolia’ya Türkiye, İtalya, Hollanda ve İngiltere’den toplam; 40 motosiklet, 19 otomobil, 4 SSV, 4 Quad ve 3 Kamyon olmak üzere 70 araç ve 96 yarışçı katıldı.

11.yılında TransAnatolia’nın sponsorları arasında Korlas (Ducati), Eti, Spor Toto, General Tire, Castrol, Anlas, İzeltaş, Fikirmedya, Anafarta ve Jules Verne bulunuyor.