Toyota, dünyaya PHV (Plug-in Hybrid Vehicle) teknolojisini sunan ilk şirket oldu. İkinci nesil Toyota Prius Plug-in Hybrid'in duyurulması ile, HV (Hibrit Araç) PHV, EV (Elektrikli Araç) ve FCV (Yakıt Hücreli Araç) teknolojilerinin kullanımı ile 2050 yılına kadar filo CO2 emisyonlarının% 90 oranında azaltılması hedefine doğru bir adım daha atılıyor.

Birinci nesil Prius Plug-in Hybrid ile ilgili müşterilerin geribildirimine güçlü bir yanıt veren Toyota'nın yeni PHV, yalnızca en son nesil Prius'un önemli bir gelişimi değil aynı zamanda kendine özgü gerçekten benzersiz bir araç olmasıyla da ön plana çıkıyor.

İki Toyota ilkini de barındıran araç - Pil Isıtma Sistemi ve Çift Motorlu EV sürüş sistemi - ve iki dünya ilkleri - EV menzilini uzatmaya yarayan güneş çatısı ve gaz enjeksiyon ısı pompasına dayalı klima sistemi - dahil olmak üzere sayısız sofistike teknolojik gelişmelere sahiptir.

Yeni Prius Plug-in Hybrid, EV aralığı 50 km'den iki katına çıkarıp maksimum EV hızını 85'den 135 km / s'ye çıkardığında, verimlilik, sürüş performansı, yenilikçilik ve stil açısından çok büyük bir sıçramayı temsil ediyor; Toyota'nın nihai eko araba yaratma hedefi.

Optimum pil geliştirme

Arka yük alanının altında bulunan yeni Toyota PHV'nin 50 km'nin üzerinde iki katına çıkarılan EV menzilinde büyük kapasiteli lityum-iyon piller temel alınır. Pil kapasitesi 4.4'den 8.8 kWh'e , yani iki katına çıktı. Yine de, pil hacmi sadece %66 oranında arttı - 87lt'den 145 litreye, 120 kg'da ise selefine göre% 50 daha ağır.

Çift Motorlu Tahrik Sistemi

Toyota'nın çift motorlu tahrik sistemi özellikli ilk hibrid güç aktarma organının geliştirilmesi sayesinde EV gücü de% 83 oranında arttı. Transaks içindeki yeni, oldukça kompakt tek yönlü dişli, hibrid sistem jeneratörünün ikinci bir elektrik motoru olmasına izin veriyor. Bu, daha iyi hızlanma, daha çekici performans ve 135 km / s'lik bir maksimum EV sürüş hızı için EV sürüş gücünü arttırırken, motor başlatma frekansını büyük ölçüde azaltır.

Gaz Enjeksiyon Isı Pompası Klima ve Akü Isıtma Sistemi

Toyota Prius Plug-in Hybrid, EV sürüş modunda çalışırken, motor kullanımının daha da asgariye indirilmesi, yeni Prius'u pek çok ileri teknoloji ile güçlendiren 4. nesil tam hibrid teknolojisini temel alan yeni PHV sisteminin gelişmiş verimliliği ile sağlanmaktadır .

Klima şu an -10 derece C kadar düşük dış hava sıcaklıklarında bile motoru çalıştırmadan kabini ısıtıp, iç mekan ısıtmasının etkisini en aza indirgeyen bir gaz enjeksiyonlu ısı pompası ile güçlendiriliyor. Böylece hem yakıt tüketiminde azalma hem de EV sürüş aralığı menzilinde inanılmaz bir artış gösteriyor.

Motorlu ısıtma veya yüksek güçlü elektrikli ısıtıcılardan çok daha verimli olan ısı pompası, dış havadan emilen ısıyı kullanarak iç mekanı etkili bir şekilde ısıtabiliyor. Isı pompası sistemine monte edilen gaz enjeksiyon mekanizması, dış hava sıcaklıklarının düşük olması durumunda bile etkili bir ısıtma performansı göstermesini sağlar.

Dahası, şarj işlemi sırasında yeni bir pil ısınma sistemi, hücreleri -20 derece soğuk dış koşullardaki verimli bir çalışma sıcaklığına kadar ısıtıyor. Bu, hem pil gücünün hem de verimliliğin soğuktan etkilenmeyi en aza indirgeyecek kadar yeterli düzeyde tutulmasını sağlar EV sürüş menzilinde hava durumu, tam güç çok soğuk şartlarda dahi başlayarak kullanılabilir.

Daha Hızlı Pil Şarjı

Maksimum şarj gücü 2'den 3.3 kW'a yükseltildi, pilin kendisi de% 65 daha hızlı şarj edilebilir hale geldi; Tip II Mod III Mennekes konnektörünü kullanarak sadece 2 saat içinde ve standart bir ev prizi kullanarak 3 saat 10 dakika içinde şarj edilebiliyor.

Şarj işlemi haftalık olarak gün bazında programlanabilir ve aynı anda kabin şarj edilmesi ve önceden soğutulması veya ön ısıtılması olanağını da içerir.