Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Ocak 2018'den bu yana Teslas'ın "ilk müdahale sahneleriyle karşılaştığı ve ardından bu sahnelerle ilgili bir veya daha fazla araca çarptığı" 11 kaza tespit ettiğini söyledi. 2014'ten bu yana üretilen  765.000 ABD aracını denetleyecek. 

2017'de Autopilot ile ilgili daha önceki bir soruşturmayı herhangi bir işlem yapmadan kapatan NHTSA, bazı sürüş görevlerini yerine getiren ve sürücülerin ellerini uzun süre direksiyondan uzak tutmasına izin veren sistemin güvenliğini sağlayamadığı için eleştiri yağmuruna tutuldu.

Yeni soruşturmadan sonra, oto güvenlik kurumu hiçbir işlem yapmamayı seçebilir veya Otopilot'un nasıl, ne zaman ve nerede çalıştığına etkili bir şekilde sınırlamalar getirebilecek bir geri çağırma talep edebilir.

Tesla'nın İcra Kurulu Başkanı Elon Musk, defalarca Autopilot'u savundu ve Nisan ayında "Otomatik pilotlu Tesla devreye girdi, şimdi ortalama bir araçtan 10 kat daha düşük kaza şansı yaklaşıyor" diye tweet attı.

NHTSA, Tesla Model 3'ün Aralık 2019'da Indiana'da park halindeki bir itfaiye aracıyla çarpışmasından sonra bir yolcunun ölümüne neden olan kaza da dahil olmak üzere 11 kazada 17 yaralanma ve bir ölüm raporlarının olduğunu söyledi.