Bir süredir dedikodusu konuşulan Tesla Y, kompakt SUV modeliye kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Model 3 modelinin başarısının farkında olan Tesla, Model Y’yi Model 3 baz alarak geliştirdi. 4 farklı konfigürasyon seçeneğiyle kullanıcıların beğenisine sunulacağı açıklanan Model Y, Elon Musk’a göre saniyede 3,5 saniyede saatte 100 kilometre hıza çıkabiliyor. Otomobilin en uygun fiyata satılacak modelinin Long Range modeli olacağı belirtiliyor. Tesla’nın belirttiğine göre otomobil tam dolu şarjla 482 kilometre menzil kat edebileceği söyleniyor. Bu modelin saatte 100 kilometre hızlanmasını 5,5 saniyede tamamladığını belirtelim. Long Range modelinin saatte ulaştığı maksimum hız değeri ise 209 kilometre. Otomobilin yurt dışındaki satış fiyatı ise 47 bin dolar. Tanıtılan modellerden bir diğeri ise Performance modeli. Yazının başında belirttiğimiz gibi Model Y’nin performans modeli 3,5 saniyede 100 kilometre hıza ulaşabiliyor. Maksimum hız değeri saatte 240 kilometre olan Model Y’nin yurt dışındaki satış fiyatı ise 60 bin dolar. 

Model 3 modelinden ilham alınarak tasarlanan Tesla Model Y, tasarımıyla bir coupe görünümünü de andırıyor. Hava sürtünme sayısı 0,23 olan Tesla Model Y’nin iç mekanına bakıldığında 15 inçlik dokunmatik ekran göze çarpıyor. Arka koltuklarının da katlanabileceği açıklanan Model Y, 7 kişilik geniş oturma düzenine sahip. Elon Musk’a göre Model Y, güvenlik konusunda da epeyce iddialı. Musk, Model Y’nin güvenlik konusunda 5 yıldız almayı beklediklerini söylüyor. Artık Tesla otomobillerde alışık olduğumuz otonom sürüş teknolojisine de destek veren Tesla Model Y’nin satış rakamlarının da yüksek olması bekleniyor. 

Tesla, standart modelin 2021 yılının ilkbahar aylarında satışa sunulacağını belirtiyor. Diğer üç model ise önümüzdeki yılın sonbahar aylarında kullanıcılara teslim edilecek. Otomobili satın almayı planlayanlar 2.500 dolar ödeyerek ön siparişte bulunabilecekler.