Tesla Motors, 2017 yılından itibaren Birleşik Krallık'ta satılan araç fiyatlarına %5 oranında bir zam yapacağını duyurdu. Tahmin edersiniz ki bu hareketin arkasında İngiltere'nin Brexit referandumuyla Avrupa Birliği'nden çıkması yatıyor.

Brexit sonrası sterlin, yaklaşık %15'lik bir değer kaybı yaşadı. Birçok marka İngiltere pazarında ne yapılması gerektiğini düşünürken Tesla'nın bu masumane tavrı, marka satışlarını arttırabilir. Tesla ve Birleşik Krallık arasında hâlihazırda sağlam bir bağ var ve üretici yakın zamanda ülkeye bir mühendislik merkezi açarak ilişkileri ilerletmeyi planlıyor. Tesla'nın milyarder CEO'su Elon Musk geçtiğimiz ay şöyle bir yorumda bulunmuştu: "İngiltere'nin otomotiv mühendisliği yeteneğine büyük saygı duyuyoruz. Sadece Formula 1'e bakmanız yeterli - orada bulunan Britanyalı yeteneklerin sayısı beni hayran bırakıyor. Gelecekte Britanya'da bir Tesla mühendislik grubu kurabiliriz."

Bu bağlamda sadece özel siparişlerin zamlanacağı, hâlihazırda galeride bulunan araçların ve ikinci el otomobillerin bundan etkilenmeyeceği de belirtilmiş.