Ülkemizde geniş kitlelere hitap eden VW Caddy, son birkaç nesildir binek otomobillere yakın olan tasarım ve sürüş özellikleri ile öne çıkıyor. Aslında ülkemizde hafif ticari sınıfındaki en prestijli model  her zaman VW Caddy olmuştur. Yeni nesli ile rakipleri karşısında elini daha da güçlendiren model , teknoloji ve sürüş hissini yukarılara taşıdı. 8. nesil Golf ile aynı platform üzerinde yükselen Caddy, VW’in yeni MQB platformunu kullanıyor. Bu sayede daha iyi bir yol tutuş, yakıt ekonomisi ve sürüş keyfine olanak tanıyor. 

Modelin yüzünde yeni nesil tam LED far grubuna yer veriliyor ve artık tamponda yer alan sis farları da bu aydınlatmaların içinde yer alıyor. Çift krom ve parlak siyah şerit şeklinde ilerleyen ızgara tasarımı farların içine kadar ilerleyerek modern bir görünüm oluşturuyor. Petek formundaki ön tamponun ortasında ise sürüş destek sistemleri için bir radar bulunuyor. Bu tampon VW’in elektrikli araç vizyonunu simgeliyor. Profilde ise kapıların altındaki krom çıta ve yeni jantlar dikkat çekiyor. Ayrıca modelin üst kısmında tavan raylarına yer veriliyor. Arka tasarımda ise camın üzerinde VW amblemi yer alıyor. En tepede yer alan Style donanımı ile birlikte dikey konumlandırılmış LED stop grubu yer alıyor ve bu farlar modelin modern bir görünüme sahip olmasını sağlıyor. 

Caddy’nin hidrolik bagaj kapağı hafif yapıya sahip ve ve aynı zamanda vakumlu olarak kapanabiliyor olması sınıfında bir ilk. Bu alanda 1213 litrelik bir yükleme alanı sunuluyor ve düz zemin sayesinde kolay bir yükleme sağlanabiliyor. Modelin arka koltuklarında üç yetişkinin rahatlıkla yolculuk edebileceği bir alan var ve bu konfora katkıda bulunan panoramik üç katmanlı yalıtımlı bir panoramik cam tavana yer veriliyor. Arka koltuk sırtları ayarlanabilir pozisyonda ve böylece bagaj alanı da artırılabiliyor. Orta bölümde ise 2 adet USP –C güç çıkışı ile birlikte 220 voltluk bir güç çıkışına ve havalandırma menfezlerine yer veriliyor. Ön koltukların arkasında ise açılabilir bir masa ve küçük eşyalar için ceplere yer veriliyor. Bu alanda oturan yolcular için çok kullanışlı donanımlar sunulduğu söylenebilir. 

Caddy’nin sürücü koltuğuna geçtiğimizde burada yeni Golf ile benzer teknolojiler karşımıza çıkıyor. 10.25 inçlik dijital gösterge paneli bu sınıfta bir ilk olarak sunuluyor ve orta bölümde 8.25 inçil bilgi-eğlence sistemi yer alıyor. Bu sistem üzerinden akıllı telefon bağlantısı gerçekleştirilebiliyor. Temmuz ayından itibaren ise 10 inçlik navigasyon sistemine sahip multimedya sistemi sunulmaya başlanacak. Elektronik park frenine kavuşan modelde vites kolu da yeni VW modellerinde görmeye başladığımız küçük bir buton vasıtasıyla yönetiliyor. Vites butonunun ön bölümünde ise yine 2 adet USP-C güç çıkışına yer veriliyor. Modelin yeni nesil direksiyon simidi ise modern görünüme katkı sağlıyor. Küçük eşyalar için Caddy’de binek bir otomobil oranında alanlar bulunuyor. Fakat panaromik cam tavan opsiyonunu seçmediğiniz taktirde üst bölümde ticari araçlardan alıştığımız geniş bir alan da ekleniyor. 

Yeni VW Caddy, ülkemizde 2.0 litrelik TDI dizel motor seçeneği ile satışa sunuluyor. Bu ünite 122 HP güç ve 320 Nm tork üretiyor. 7 ileri ıslak kavramalı DSG şanzımanla eşleştirilen test aracımız hızlı vites geçişleri ile konfor, ve performans sunuyor. Ani hızlanmalara iyi cevaplar veren iki litrelik dizel ünite, hafif gövdenin avantajıyla yakıt ekonomisine de perde aralıyor. Sürüşümüz sırasında yeni Caddy ile 6.2 lt/100 km’lik ekonomik bir değer elde ettik ki 2 litrelik bir üniteye göre bu değerler oldukça başarılı. Uzun bir test sürüşünün ardında Ergo Comfort koltukların da katkısıyla Caddy’nin yolmayan ve pratik sürüş sunan konforlu bir hafif ticari olduğunu söyleyebiliriz. Bunda tabii helezon yaylarla desteklenen arka süspansiyon sistemi hem önde hem de arkada oturan yolculara binek otomobil konforu sağlıyor. Ayrıca model gelişen sürüş destek sistemleri ile güven veriyor. Şerit takip sistemi, acil fren destek sistemi ve adaptif hız sabitleyici sistem, bu sınıftaki bir model için oldukça ileri özellikler. 

Yeni nesil Volkswagen Caddy, gelişen teknolojisi ve sunduğu ileri düzey konfor özellikleri ile sınıfının en beğenilen modellerinden biri olmayı sürdürüyor.

Teknik Veriler:

Motor:4 silindirli 1968 cc  dizel

Maksimum güç:122 HP @ 2750-4400 d/d

Maksimum tork:320 Nm @ 1750-2500 d/d

Şanzıman:6 ileri otomatik

Maksimum hız:186 km/s

0-100 km/s hızlanma: 11.4

Yakıt tüketimi:4.9/100km

Maksimum bagaj hacmi: 1213 lt

Boş ağırlık:1576 kg