Sınıfının en çok tercih edilen hafif ticari modellerinden biri olan Volkswagen Caddy, Türkiye’de satışa sunulan en güçlü motor seçeneği 1.4 TSI ile test konuğumuz. Golf modelinde yer alan bu motor, atak karakteri ile dikkat çekiyor. Ünitenin toplam güç değeri 125 HP ve 1500-3500 devir aralığında sunduğu torkdeğeri ise 220 Nm olarak dikkat çekiyor. Bu motor, gücünü 7 ileri vitesli ve çift kavramalı DSG şanzıman vasıtası ile ön tekerleklere aktarıyor. Rakamsal olarak her şey ideal, ancak yola çıktığımızda bunun çok daha fazlasını görüyoruz.

Öncelikle bu motor Caddy’i oldukça sessiz bir karaktere bürüyor. Öyle ki,trafik ışığında motor çalışır konumda beklerken, stop etmişçesine sessiz çalışıyor. Model, hızlanma isteklerine DSG şanzımanın da yardımıyla iyi cevaplar veriyor. Ani kalkışlar, ara hızlanmalar ve viraj çıkışlarında motor ve şanzıman tetikte bekliyor. Bu değerlendirmeyi hafif ticari bir aracı baz alarak yapıyor olsak da, Volkswagen Caddy’nin direksiyonu başında binek bir otomobil kullanıyormuşçasına dinamizm bulunuyor. Yumuşak yapılı süspansiyon sistemi darbeleri sönümlemekte başarılı olurken, virajlarda da etkin bir görev yapıyor. Modelin yakıt tüketimi ise 6.9 lite/100 km olarak ekranımıza yansıyor.

Volkswagen Caddy, 1.4 litrelik benzinli motoru ve DSG şanzımanı ile dinamik ve ekonomik bir sürüş sunuyor. Geniş iç mekanı ile fonksiyonelliğini sürdüren model, modernliğini koruyan tasarımı ile Türkiye’deki rakiplerinin önünde ilerliyor.Modelin başlangıç fiyatı ise 91 bin 841 TL.