Seat Leon, yenilen yüzü, gelişen teknolojik özellikleri ve fonksiyonellikleriyle Türkiye yollarına adım attı.

Seat, tarıhinin en büyük ürün ataklarından birini Leon ile sürdürüyor. Yeni model gereken herşeye sahip; konfor, teknoloji ve kalite. Diğer yandan otomobil başarılı tasarımı, dinamizmi, sürüş ve kullanım kolaylığı ile etkiliyor. Leon’un zaten başarılı olan tasarımı bazı yeniliklerle daha da iyi hale getirildi. Leon etkileyici bir tasarıma sahip ve her türlü müşteri grubunun ihtiyaçlarına cevap veriyor. Bu da satış rakamlarına yansıyor.

Yeni nesilin ön ve arka kısmı öncekinden daha keskin, şık ve iddialı çizgilere sahip. Ön panjur 40 mm genişletilerek otomobilin görsel olarak daha büyük algılanması amaçlanmış. LED far grubu da güncellenen modelde ağabeyi Ateca’dan izler görmek mümkün. Bu far grubuyla daha geniş aydınlatma sağlanırken, sinyaller de gündüz LED grubunun içine yerleştirilmiş. Tampon grubundaki tasarım da genel hatlarını koruyarak değişti. Arka tarafta ise değişim yine far grubunda yaşandı. Bu değişimle birlikte Leon güncel bir görünüme kavuşmuş görünüyor. Önde olduğu gibi sinyal verirken, LED arka far çubuklarından biri sönüp hemen altında çubuk şeklinde sinyal yanıyor.

İçeride ise dışarıya göre daha çok değişim olduğu söylenebilir. Kabinde alınan önlemlerle daha sessiz bir ortam elde edilmiş. Otomobilin içinde LED ambiyans aydınlatmasının yoğunluğu sürücünün dilediği şekilde azaltılıp çoğaltılabiliyor. 8 inç ekran araçla ilgili kontrollere erişim sağlayarak butonlara ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Leon tarihinde bir ilk olan elektronik el frenine geçiş sağlanmış ve öne doğru sıralanan bardaklıklar yana doğru konumlandırılarak hemen arkasında yeni bir eşya gözü oluşturulmuş.  Ayrıca vitesin önündeki göze bir adet wireless şarj ünitesi yerleştirilmiş. Platform kardeşi Golf’e göre bir seviye kalite farklılığı var ancak yenilenen Leon, genel olarak sınıf standartlarında gayet yeterli bir iç mekan kalitesi sunabiliyor. Arka kısımda ise 3 kişi için gayet yeretli bir diz ve baş mesafesi bulunuyor. Ayrıca yenilenen Leon’da arka tarafta oturanlar için, kolçak ve havalandırma da yer alıyor.

Sürüş pozisyonu sportif ve kolay kullanıma imkan tanıyor. Test konuğumuz, en üst sonanım seviyesine eklenen Excellence seçeneği… Bu seçenekte 1.4 litrelik 150 HP güç ve 250 Nm tork üreten motor yer alıyor. Ekonomi ve performansı bir arada sunan bu motor, 7 ileri DSG şanzımanın da desteği ile 0’dan 100 km/s hıza 7.9 saniyede ulaşabilirken, 6.0 lt/100 km’lik karma test tüketimi gösteriyor. Tabii ekonomik kullanımlarda silindir kapama teknolojisi ilebu rakam daha aşağıya da çekilebilir. Yenilenen Leon, virajlarda ve yüksek hızlarda yıl tutuşundan ödün vermeyen bir yapıya sahip. Orta sertlikteki süspansiyon sistemi ise konforu ve sportifliği bir arada sunabiliyor.  Fren sistemleri ise oldukça yeterli görünüyor. Hem önde hem de arkada oturan yolcular için geniş, keyifli ve güvenli bir yolculuk sunan Leon 75.400 TL’lik başlangıç fiyatı ile dikkat çekiyor. Test konuğumuz olan Excellence ise 99.400 TL’lik fiyat etiketini hak ediyor.

YAZI: Buğra Özkan

Teknik Veriler:

Motor: 4 silindirli 1395 cc turbo benzinli

Beygir gücü: 150 HP @ 5000-6000 d/d

Tork: 250 Nm @ 1500-3500 d/d

Şanzıman: 7 ileri DSG otomatik

Maksimum hız: 215 km/s

0-100 km/s hızlanma: 7.9 sn

Ortalama tüketim: 4.9 Lt / 100 km

Bagaj hacmi: 380 Lt

Boş ağırlık: 1188 kg

Fiyat: 99.400TL

Yeni Birlik Gazetesi’nden alınmıştır