Mercedes, sıkılaşan emisyon standarlarına içten yanmalı motorları ile birçok marka gibi uyum sağlamaya devam ediyor. Fakat bu gidişat bir gün mutlaka elektrikli otomobillerle son bulacaktı. Alman lüks otomobil üretici kesin çözüm için kolları sıvadı ve 2016 yılında EQ markasını tanıttı. Mercedes’in elektromobilite programın ise ilk elektrikli modeli EQC ile hayat buldu. 2018 yılında İsveç’in Stockholm şehrinde bu marka ve otomobil hakkında detaylı bilgiler edinme fırsatım olmuştu. Bugün ise yaklaşık 2 yıl aranın ardında modeli Türkiye yollarında test etmek heyecan verici.

EQC, Mercedes’in klasikleşmiş birçok tasarım detayına ve renk vurgularına sahip. Model, gerek iç mekânda, gerekse de dış tasarımda ilerici lüks tasarım dilini kullanıyor. Modele önden bakıldığında farları ve ön ızgarayı çevreleyen siyah panel yüzey karakteristik bir görünüm oluşturuyor. Panelin üst kenarı fiber optik bir hat ile dolduruluyor. Bu hat, gündüz farlarını birbirine bağlıyor ve  yine öndeki aracın aynasından baktığınızda arkada bir EQC olduğunu anlıyorsunuz. Bu yapı karanlıkta neredeyse kesintisiz bir ışık bandı oluşturuyor. Modelde tandart olarak sunulan MULTIBEAM LED ön farların iç yuvaları ve tüpleri çok parlak bir siyah renge sahip. Beyaz zemin üzerine mavi şeritler ve mavi tonlardaki zıt renk vurguları bu modelin yeni EQ ailesinin bir üyesi olduğunu vurguluyor.

EQC, kaslı ve gösterişli gövde orantıları ile crossover SUV olarak sınıflandırılıyor. Geniş tavan çizgisi, yüksek omuz çizgisine sahip dar yan camlar ve arkaya doğru eğimli tavan çizgisinin ortaya çıkarttığı coupe benzeri arka kısmıyla birlikte SUV ile SUV Coupe arasında bir görünüm sunuyor. Arka bölümde ise C formlu ve ince tasarımlı LED stop grubu ortadaki bir şeritle birleşiyor.  Tampon altında yer alan krom difüzör ise içten yanmalı modellerdeki egzoz çıkışını çağrıştırıyor. 

EQC’nin iç mekanında ise lüks tasarım ve kaplamaların teknoloji ile harmanlandığını görüyoruz. Malzeme kalitesi oldukça yüksek. Kapı içlerinden başlayıp konsolun üst bölümlerini izleyen mavi renkli deri kaplamalar, renkli ambiyans aydınlatmaları ve metal bazlı kaplamalar modelin lüks hissini artırıyor. Asimetrik yapıdaki konsol tasarımı otomobilin iç dinamizmini vurguluyor ve burada bütünleşik gösterge paneli ve yeni nesil MBUX multimedya sistemi bulunuyor. Bence sesli komut sistemi en fonksiyonel şekilde çalışan sistemlerde birisi MBUX sistemi. Klima sıcaklığı, navigasyon, aydınlatma, aramalar ve birçok erişim yalnızca “hey Mercedes” komutu ile devreye alınabiliyor. Bu otomobil adeta sürüş yardımcısı işlevi görüyor. Gösterge paneli ise çeşitli temalarla tercihe göre yansıtılabiliyor. Dokunmatik multimedya sistemi direksiyon üzerindeki butonlar ve orta tünelde yer alan touch pad vasıtasıyla da yönetilebiliyor. Yani burada büyük bir erişim kolaylığı ve kalite algısının çok yüksek olduğunu belirtelim. İçeride yaşam ve yükleme alanları oldukça geniş ve yeterli düzeyde. 

Mercedes EQC’de 80 kWh’lık lityum iyon bataryalara yer veriliyor. NEDC döngüsüne göre 450 km’ye kadar sürüş menzili sunulurken, bu menzil tüketim ve frenlemeden geri kazanım oranına göre değişim gösteriyor. Bir müddet sonra gözünüz şarj göstergesi ve enerji akışı göstergesine kaymaya başlıyor. Yani bu otomobil sizi düşük tüketim yapmaya alıştırabiliyor. Testimiz esnasında ise 21 kWh/100 km’lik bir değer elde ettik ki bu değer otoyolda 70 km/s gibi hızlarda ilerlediğimizde gerçekleşti. Karma tüketimde ise 26 kWh/100 km’lik idel değere ulaştık. Yine de dikkat etmeden kullanıldığında 370 km gibi ideal bir menzil elde etmek kolay. Direksiyon arkasındaki kulakçıklar vasıtasıyla enerji geri kazanımını ayarlayabiliyorsunuz. Bu aralıktaki menzili yukarı taşımak tamamen sürüş stiline bağlı. EQC, şarj tipine bağlı olarak maksimum 110 kW’a kadar güç çıkışına sahip herhangi bir şarj noktasında şarj edilebiliyor. Batarya yüzde 10’dan yüzde 80’e sadece 40 dakikada doluyor 408 HP güç ve 765 Nm’lik tork 2,5 tonluk Mercedes’i 0’dan 100 km/s hıza 5.1 saniyelik fizik kurallarını unutturan bir değerle ulaştırıyor. Ön ve arka aksta birbirinden bağımsız her biri 204 HP’lik iki adet elektrik motoru göre alıyor. Sakin kullanımlarda öndeki motor yine ön tekerleklere güç iletiyor ve ekonomik bir sürüş sağlanıyor. Güç pedalına belirgin bir şekilde basıldığında ise arka akstaki elektrik motoru devreye giriyor ve dört tekerlekten çekiş sistemi performansı ayaklarınızın altına seriyor. Ağırlık merkezi yere yakın olan model, viraj dinamikleri ve yol tutuşu yönünden başarılı. Bazı dezavantajlara değinecek olursak, 120 km/s gibi hızlarda ise ani hızlanma isteklerine kalkıştaki gibi cevaplar alamıyorsunuz. Ayrıca otomobilin alt bölümü batarya sebebiyle yere yakın olduğu için tümseklerden dikkatli geçmekte fayda var. 

Mercedes EQC, çarpışma önleyici ve sürüş destek sistemleri ile güven veriyor. Üst düzey teknolojilerle donatılan model, elektrikli otomobil çağının kesin bir öncüsü. 


TEKNİK VERİLER

MOTOR: 80 kWh saf elektrikli

GÜÇ: 408 HP

TORK: 765 Nm

ŞANZIMAN: CVT

MAKSİMUM HIZ: 190 km/s

0-100 KM/S: 2.1 sn

YAKIT TÜKETİMİ: 22.2 kWh/100 km

AĞIRLIK: 2425 kg

 

Yazı: Buğra Özkan   Fotoğraf:  Gültekin Bar