Premium markalar büyük bir mücadele içerisinde. Özellikle ülkemizde, son dönemde etkinlikleri artan Lexus, Infiniti, Jaguar gibi markaların da işin içine dahil olmasıyla bu rekabet iyice kızışmış durumda. Bu çekişmenin en çetin olduğu segmentlerden biri de E segmenti…

Önceki neslinde daha çok dikdörtgen şeklini andıran araç, artık daha akıcı bir tasarıma sahip. Bunda en önemli etken ise uzayan burun yapısı. Tasarım açısından ön tarafında ciddi bir değişim geçirmeyen modelde burada en dikkat çeken özellikler LED teknolojisine sahip sürüş ve gündüz farları… Arka tarafında ise önceki nesline göre küçülen ve içinde “yıldız tozu” adı verilen kristal parçaları bulunan stop grubu oldukça dikkat çekiyor. Ancak buranın C serisine oldukça benzediğini söylemek lazım. Ayrıca aracın boyutlarında da değişikliğe giden Mercedes, uzunluğu 43 mm, dingil mesafesini de 65 mm arttırmış.

İç mekandaki kalite seviyesi oldukça iyi. Orta konsolda büyük değişimler görmek mümkün… Gösterge paneli tamamen yenilenen araçta hız ve devir göstergeleri analog olarak kalmış ancak çok daha modern bir görüntüye sahip olmuşlar. Ayrıca ortalarındaki ekrandan araçla ilgili her türlü bilgiyi görmek mümkün. Orta konsolda büyütülen dijital gösterge paneli de hem direksiyon üzerindeki dokunmatik touchpadlerden hem de ortadaki tuşlardan ve buradaki touchpadden yönetilebiliyor.

E-Serisi’nin arka tarafında sunulan yaşam alanı ise sınıfına göre biraz dar kalıyor.

Test aracımızın kaputunun altında markanın yeni 2.0 litrelik turbo dizel ünitesi bulunuyor. 194 HP güç ve 400 Nm tork üreten bu motor, 9G-TRONIC otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi kombin ediliyor. Bu şanzıman yakıt tüketimine oldukça iyi bir katkı sağlarken (testimizde elde ettiğimiz tüketim değeri 6.0 litre), çok arada kararsızlıklar yaşayabiliyor. Dynamic Select adı verilen sistemiyle 5 farklı modda (Eco, Comfort, Sport, Sport +, Individual) kullanılabilen araç, her moda rahatça uyum sağlıyor.  E220 d 4MATIC modelinin baz fiyatı 428.400, ancak test aracımızdaki donanımları ekleyince bu fiyat 523.300 TL’ye çıkıyor.