Çekyalı markanın Skoda Sound Analyser adını verdiği uygulama tamamen in-house yani firma içinde geliştirilmiş. Temelde akıllı telefonu bir arıza tespit cihazına çeviren uygulama, Skoda modellerinin motor seslerinden sorunlara dair olasılıkları sıralıyor. Rölantide bile yaşanan dengesizlikleri tespit edebilecek kadar hassas olduğu söylenen uygulama servislerde yapılabilecek işlemlere ve çözümlere dair seçenekler sunuyor. Motorun sesini kaydedip sağlıklı Skoda'larla karşılaştıran uygulama, ses sinyallerindeki farklılıkları algılayarak teknisyenlere izlenebilecek en iyi yolu çıkarıyor. Ses dosyasını bir spektrograma (akustik sinyallerin görsele dönüştürülmüş hâli) dönüştüren Sound Analyser, kütüphanesindeki normal Skoda'lar ile karşılaştırmalar yaparak çözümlere ulaşıyor.

Skoda'nın %90 üzerinde bir oranla doğru sonuç verdiğini belirttiği uygulama sadece motor sorunlarına çözüm önermiyor. Direksiyon, şanzıman ve klima kompresörü gibi parçalardaki sıkıntıları da algılayabilecek olan Sound Analyser, yakın zamanda daha çok soruna cevap verebilecek.

Haziran 2019'dan beridir uygulama üzerinde çalışan Skoda, 14 Avrupa ülkesinde 245 bayi üzerinde yaptığı pilot çalışmaları yavaş yavaş tüm kıtaya ve daha çok noktaya yayılacak.