Dünya Ralli Şampiyonası’nda WRC2 kategorisinde ilk 2 sırada yer alan Skoda takımı, Türkiye’deki yarıştan da galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Türkiye, ilk uluslararası rallisine 1972 yılında ev sahipliği yapmış ve WRC şampiyonasını ise ilk kez 2000 yılında konuk etmişti. Dünya Ralli Şampiyonası’na 7 yıl sonra yeniden ev sahipliği yapacak olan Türkiye Rallisi, son olarak 2010 yılında İstanbul’da gerçekleştirilmişti.

2018 WRC2 sezonunda dört galibiyete sahip olan Skoda pilotları Jan Kopecký/Pavel Dresler ikilisi, Türkiye öncesi yedi puan farkla üç galibiyet elde eden diğer Skoda pilotları Pontus Tidemand/Jonas Andersson’ın önünde yer alıyorlar.

Skoda pilotları birbirleriyle yarışacak

Her iki pilot ve takım çalışanları da ilk kez, 2018 yılında birbirlerine karşı mücadele edecekler. Başarılı olan Skoda ekibi, WRC2 şampiyonluğuna bir adım daha yaklaşacak.

Skoda motorsporları direktörü Michal Hrabánek, Marmaris’teki Türkiye Rallisi’ni takımın birbiriyle yarışması için dikkatlice seçildiğini belirterek, “Jan Kopecký ve Pontus Tidemand sezon sonuna kadar şampiyonluk için eşit şartlarda eşit şanslara sahip olacaklar. Türkiye’de ilk kez direkt olarak birbirileriyle yarışacaklar. Her ikisi de Türkiye’deki ralli hakkında bilgiye sahip değil. Her bir etap onlar için yeni bir deneyim olacak ve dolayısıyla kazanmak için şansları eşit” dedi.

Zorlu toprak etaplar için Skoda ekibi, Fabia R5 ralli aracını en iyi şekilde hazırladı. Kategorisindeki en başarılı araç olmasının yanında çok dayanıklı olmasıyla da dikkat çekiyor. 2015 Nisan ayında homologe edildikten sonra hiçbir Fabia R5 fabrika aracı, WRC’de veya ulusal serilerde herhangi bir rallide teknik arıza sebebiyle yolda kalmadı.

Marmaris’teki Türkiye Rallisi, 13 Eylül Perşembe akşamı 2.45 kilometrelik cadde etabıyla başlayacak. Cuma günü ise toplamda 145.10 kilometre ile rallinin en uzun bölümü koşulacak. Cumartesi günü 134.20 kilometrelik altı etap gerçekleştirilecek. Toplamda 317.25 kilometrenin ardından ralli Pazar günü Marmaris’te tamamlanacak.