Yaklaşık 15 gündür gerek resmi kaynaklar gerekse sızıntılar üzerinden süre gelen süreç nihayet son buldu. Slovakya’da düzenlenen etkinlike birlikte tüm karşısında çıkan 2020 Skoda Superb için bilmece ve beklentilerin yerini artık yorum ve eleştiriler almaya hazır. Ortaya çıkan sızıntılar üzerinden tasarım konusundaki pek çok değişimi bilinen otomobilin, makyaj operasyonu geçireceği de uzun süre önce netlik kazanmıştı. 2020 model yılının beraberinde getirdikleri ise tasarımın çok daha ötesinde. İlk kez plug-in hibrit olarak satışa sunulacak olan versiyonu getiren yeni Suberb, buna ek olarak yine ilk kez arazi nitelikleri taşıyan Scout versiyonunu da kullanıcılarla buluşturacak. Her şeyin bir araya gelmesiyle birlikte ise ortaya çok daha modern ve premium detaylar barından bir otomobil çıkmış durumda. 

Aracın detaylarını incelemeye ilk olarak hibrit versiyondan başlamak gerekiyor. Zira marka tarihinde 1934’e kadar kökleri uzanan bir otomobil için yeni bir kilometre taşının izleri kaputun altında bizleri karşılıyor. Superb’in şarj edilebilir hibrit versiyonunda beklediğimiz gibi Volkswagen Passat GTE‘nin ünitesi birebir şekilde karşımıza çıkıyor. 116 beygir güç üreten 1,4 litrelik benzinli motora eşlik eden elektrik motoruyla birlikte ortaya 215 beygir güce ve 400 Nm torka sahip bir araç formulü çıkartılmış durumda.

Saf elektrik menziliyle 55 kilometre yol kat edebileceği açıklanan versiyonun bataryalarını özel bir şarj ünitesi üzerinden 3,5 saatte tamamen dolu hale getirmek de mümkün olacak. Skoda Superb iV olarak isimlendirilecek olan modelin ilk teslimatlarınınsa 2020 sonbaharında yapılması planlanıyor. Superb ailesinin geleneksel motor seçenekleri ise halihazırda satışta olanlardan çok farklı değil. Motor ve güç bazında düşündüğümüz ortaya on farklı seçeneğin çıkacağını teknik tabloda görüyoruz. İlk olarak dizel cephesine baktığımızda 1,6 litrelik ünite bizi 120 beygirle karşılıyor. 2.0 litre TDI ise 150 ve 190 beygirle kaputun altında konumlandırılacak. 7 ileri DSG şanzıman giriş seviyesinde standart olarak gelirken, 2.0 litrelik motorda 6 ileri manuel de tercih edilebilecek. Dört tekerlekten çekişli altyapı ise sadece 190 beygirlik versiyonda araca eklenebilecek. Benzinliye geldiğimizde ise bizleri 150 beygir güç üreten 1,5 TSI karşılıyor. 6 ileri manuel veya 7 ileri DSG ile alınabilecek olan bu motorun bir üstünde ise 190 beygir güç üreten 2.0 TSI konumlandırılıyor. Superb ailesinin en performanslı üyesi ise aynı motorun 270 beygir güç üretecek. Donanımlardan öne çıkanlar 2020 model yılıyla birlikte Superb ailesine ilk kez Matrix far teknolojisinin geldiğini yine bugüne gelene kadar öğrenmiştik.

Bu parçayla birlikte aracın tasarımında da yapılan değişimler gövdenin temel bölümleri üzerine şekilleniyor. Tamponlar, ışıklandırma grupları, ızgara, arka bölümde Skoda yazısı ve diğer bölümleri bir araya getirdiğimizde reçetenin tamamlandığını görebiliyoruz. Ebatlar itibarıyla uzunluk bazında 8 milimetre ileriye taşınan yeni model, diğer parçalarıyla büyük oranda yerini aldığının bayrağını taşımaya devam ediyor. Son olarak seçenekler arasında eklenen yeni tasarımlı jantların da görünüme olan etkisinin oldukça büyük olduğunu da söyleyebiliriz. Kokpit bölümüne geçtiğimizde bahsedilen bu premium algının tüm kozlarıyla burada kullanıldığını görüyoruz. Yine seçenekler arasına eklenen ve markanın kurucularına selam niteliği taşıyan L&K donanım paketiyle, Alcantara döşemeler, deri kaplamalar ve piyano black dokunuşlar kokpiti oldukça zengin gösteriyor. İşin içerisine masaj destekli koltukların girmesiyle birlikte işler daha da keyifli bir hal alıyor. Konsolu da makyaj kapsamında elden geçiren Skoda tasarımcıları, krom detaylara yine daha fazla ağırlık verirken, 9,2 inçe kadar yükseltilebilen multimedya ekran ve sanal kokpit teknolojisi, oldukça şık bir tamamlayıcı parça niteliğini taşıyor. Otonom acil frenleme, acil durum asistanları, yaya ve bisikletli algılama başta olmak üzere pek çok zengin sürücü desteğini de beraberinde getirecek olan 2020 Skoda Superb üretim süreci kısa süre içerisinde başlayacak.