2019’da piyasaya sürülmesi planlanan plug-in Kodiaq SUV’u, plug-in Superb sedan takip edecek.

Şirketin CEO’su Berhard Mair, Auto Express’e verdiği röportajda “Önce hibrit Kodiaq’ı sonra da hibrit Suberb’i sunacağız” dedi. Yeni plug-in Kodiaq eklentisi, markanın 2020 yılına kadar dünya çapında yaklaşık 18 milyon adede ulaşması beklenen “SUV işgali” nin küçük bir parçası olacak.

Hem Kodiaq hem de Superb, daha önce Passat GTE’de kullanılan motor aksamının aynısına sahip olacak. Kaputun altında bulunan 1.4 litrelik TSI turbo motor, 115 HP’lik (85 kW) elektrikli motorla eşleşecek, toplamda 217 HP’lik (160 kW) çıkış ve 39 g/km CO2 emisyon elde edilecek. Elbette daha büyük gövdeli Kodiaq’ta bu rakamlar farklılık gösterebilir.

Plug-in Kodiaq, ilk tanıtımını Çin’de yapacak, daha sonra Avrupa’da tanıtılacak. Ayrıca büyük SUV Kuzey Amerika pazarı için oldukça mantıklı bir model olmasına rağmen, Skoda’nın 2017 yılına kadar ABD’de otomobil satıp satmayacağına karar verene kadar belirsizliğini koruyacak.

Yeni Kodiaq’ın gelişinden kısa bir süre sonra şirket, 2020 yılına kadar tamamen elektrikli bir SUV’yi piyasaya sürmeyi düşünüyor. Mair, elektrikli bir SUV’nin “harika” olacağını ve 2025’e kadar beş adet tamamen elektrikli model sunmayı planladıklarını belirtti.

Skoda, elektrifikasyon ve hibritleşme programını 2017’de resmi olarak duyuracak.

 

Kaynak: Auto Express, AutoNews Europe