Güncellenen haliyle Octavia ön ve arka kısmında değişiklikler ve yeni multimedya sistemiyle birlikte geldi. 20.yaşını bu yıl kutlayan model Skoda’nın gerek motor sporları, gerekse şehir içi kullanım için tasarladığı en özel otomobili niteliğinde yer alıyor.

2017 yılında pazara sunulması beklenen modelde ön farlar iki ayrı parça halinde ve LED teknolojisi ile karşımıza çıkıyor. Bu parçalı tasarım farlarda olduğu gibi ön ızgarada da devam edior. Arkada da Led teknolojili far grubu kullanılan Octavia’nın, daha premium bir karaktere kavuştuğu farkediliyor.

Modelin İç mekanında ise 9.2 inçlik multimedya ekrana yer verilmiş. Böylece dışarıda yaşadığı değişimlere ek olarak üzerine bir artı daha koyulmuş.

Güncellenen haliyle Octavia 5 adet turbo benzinli ve 4 adet turbo dizel motor seçenekleri ile sunulacak. Motor gamına yeni eklenen 1.0 litrelik TSI ile mevcut 2.0 litre arasında değişen seçenekleri olacak model, 84 ve 184 HP arasında değişen güçleriyle karşımıza çıkacak. Dinamik şasi kontrol sistemine de opsiyonel olarak yer verilen modelde, dört tekerlekten çekiş sistemi 2.0 litre TDI ve 1.8 litre TSI motorlarla sunulacak.

2017 yılının ilk aylarında Avrupa’da satışa sunulacak modelin bu süreçte Türkiye pazarına da giriş yapması muhtemel gözüküyor.