Tıpkı Kodiaq’ta olduğu gibi markanın SUV tasarım dilinin gerçek bir temsilcisi olan Karoq, modern dış görünümüyle etkileyici bir duruşa sahip. Keskin geometrik şekilli farlarla üç boyutlu bir görünüm sunan aracın ön bölümü, güvenlik ve sağlamlığı ifade ederken, Style donanım seviyesinde sunulan full-LED teknolojili farlarla sunuluyor. LED farlar, aynı zamanda yol ve ışık durumuna göre yahut karşıdan bir araç gelmesi halinde otomatik olarak farların şiddetini ayarlayan “Işık Asistanı” da özelliğiyle de donatılabiliyor. Bu sistem, silecekler çalıştığında da farları otomatik olarak açıyor. Ana far grubunun alt kısmında bir bant gibi yer alan lambalar ise, hem sinyal hem de gündüz sürüş farları olarak ikiz fonksiyona sahip. Yine tamamen LED teknolojili olan ve “viraj fonksiyonu”na da sahip sis lambaları ise farların altında yer alıyor. Krom kaplı radyatör ızgarası da, aracın tipik bir Skoda olduğunu ortaya koyuyor. Yandan bakıldığında ise aracın arkaya doğru alçalan tavanının, D-sütunu ve sivri arka kısımla görsel olarak uzatıldığı fark ediliyor. Şişkin çamurluklar ise, Karoq’un güçlü görünümünü pekiştiriyor. Aracın arka bölümünde kullanılan yatay çizgilerse, gövdenin genişlik algısını güçlendirmekte. LED teknolojili arka stop lambaları, iki parçalı olarak tasarlanmış. Ve bir Skoda klasiği olarak, stop lambalarında “C” şeklini görmek mümkün.

Araç 4.382 mm uzunluğa, 1.841 mm genişliğe ve 1.605 mm yüksekliğe sahip. Böylelikle iç mekanda arka koltuktakilere 69 mm’lik bir diz mesafesi sunuluyor. 2.638 mm’lik uzun dingil mesafesi (dört tekerlekten çekişli versiyonda 2.630 mm) Karoq’a yolda konforlu bir sürüş sağlarken, iç mekanın da cömertçe şekillendirilmesine olanak tanımış.

521 litrelik bagaj kapasitesi, arka koltukların yatırılmasıyla 1.630 litreye yükseliyor. Üç bağımsız arka koltuktan oluşan “VarioFlex” sistemi, tüm koltukların tamamen çıkarılmasına olanak tanıyor. Böylelikle Karoq, 1.810 litre bagaj hacmine sahip bir araca dönüşüyor.

Dijital gösterge paneli

Karoq’un iç mekanı da, tipik Skoda kalitesini hissettiriyor. İsteğe bağlı olarak alınabilecek ve 10 renk seçeneği bulunan LED ambiyans ışıkları, farklı bir atmosfer yaratırken, sürücünün dikkatinin dağılmasını önlemek amacıyla direksiyon tarafında bulunan LED aydınlatmalar, araç hareket ettiğinde kendiliğinden sönebiliyor.

Tamamen dijital gösterge paneli ise, bir Skoda modelinde ilk kez kullanılıyor.  Bu sayede sürücü, dört farklı seçenekten birini tercih ederek, kendi bilgi ekranını oluşturabiliyor. Tüm bu ayarlar ve tercihler de, MIB adı verilen (Modüler Bilgi Matrisi) ekranda kolaylıkla yapılabiliyor. MIB sistemi aracılığıyla ayrıca müzik sistemi, telefon, Sürücü Destek Sistemleri (Şerit Asistanı, Ön Bölge Asistanı gibi) veya aracın durumuna ilişkin ayarlara da ulaşılabiliyor. Bu panel, bir tablet bilgisayar ekranı gibi rahatça kullanılabiliyor.

Karoq’ta ayrıca isteğe bağlı olarak alınabilecek ısıtmalı direksiyon simidi, spor ön koltuklar veya ısıtmalı arka koltuklar gibi seçenekler de mevcut. Sürücünün araçla ilgili kendi tercihine uygun yaptığı tüm ayarları hafızasında tutan programlanabilir anahtar ise, kullanımı kolaylaştırmak için kullanılmış. 

Teknolojik donanımlar Karoq’ta bulunan pratik ve teknolojik unsurlar, aracın bir Skoda olduğunun kanıtı. Orta konsolda yer alan “Telefon kutusu” (Phonebox), akıllı telefon ve diğer teknolojik araçların şarj edilmesini sağlıyor.

Bununla birlikte Colombus eğlence sisteminde, araç içinde kesintisiz iletişim imkanı sağlayan wi-fi bağlantısının yanı sıra, bazı fonksiyonları ekrana dokunmaksızın sadece el hareketleriyle kontrol etmeye yarayan “Gesture Control” özelliği de, Karoq ile sunulan ilginç donanımlar arasında bulunuyor. Yeni Karoq, sayıları 20’yi bulan ve son teknolojiye sahip sürücü destek sistemlerini de sunuyor. Bunlar arasında Park Yardımcısı, Şerit Asistanı, Trafik İşareti Tanıma, Tehlike Asistanı, Kör Nokta Uyarısı, Uyarlanabilir Hız Sabitleyici, Ön Bölge Asistanı gibi konfor ve güvenliği artıran unsurlar var.

Üç motor seçeneği sunulacak

Skoda Karoq, Türkiye’de öncelikle ikisi benzinli toplam üç farklı motor seçeneğiyle sunulacak. Benzinli motorlar üç silindirli 1.0 lt (115 PS) ve 1.5 lt (150 PS) seçeneklerinden oluşurken, yeni 1.6 lt (115 PS) dizel dikkat çekiyor. Tüm motorlar, 6 ileri manuel ya da 7 ileri DSG otomatik vites kutusu seçenekleriyle sunulacak. Bununla birlikte 1.5 lt TSI benzinli motor, düşük yakıt tüketimi için silindir kapama teknolojisiyle donatılmış. Bu sistem, fazla güç gerektirmeyen durumlarda silindirlerin yarısını kapatıyor. Bunun yanında tüm motor seçeneklerinde start-stop ve fren enerjisi geri kazamın teknolojileri de mevcut.

En zorlu koşullara göre geliştirilmiş ve sınıfında örnek oluşturacak bir şasiye sahip Karoq’un 1.5 lt motor seçeneğinde 2018 yılının ikinci yarısında 4x4 çekiş özelliği ve DSG otomatik şanzıman seçeneği sunulacak.

4x4 araçlarda sipariş edilebilen Dinamik Şase Kontrol opsiyonu ile 5 farklı süspansiyon ve şanzıman uyarlaması sunan  “Sürüş Modu Seçimi” sistemi de bulunacak. Bu sayede yol koşullarına gore sürücü “Normal”, “Sport”, “Eco”, “Individual” (Kişisel) ve “Snow” (Kar-4x4 versiyonda) modlarından birini seçerek, aracın ayarlarını değiştirebilme imkanına sahip olunacak.