1991 yılında Skoda’nın yüzde 31’lik hissesini satın alan Volkswagen Grubu, 2000 yılına gelindiğinde markanın tek sahibi oldu. Skoda, geçen bu çeyrek asırlık sürede, yerel pazar ağırlıklı bir üreticiyken, uluslararası çapta dinamik bir marka haline dönüştü.

25 yıl önce bu grubun bir parçası haline gelen Skoda, artık yılda bir milyondan fazla araç üreten ve bunları da dünya çapında 100’den fazla ülkede pazarlayan bir marka oldu. Marka, tarihinin en geniş model yelpazesine sahip olurken, dünyanın farklı kıtalarında bulunan 14 tesiste üretim yapıyor. Ve bu çeyrek asırlık birlikteliğin yıldönümünde Skoda, SUV sınıfında yeni bir model atılımı başlatıyor.

Her Kullanıcıya Uygun Geniş Bir Ürün Yelpazesi

1990’ların başında Çek Cumhuriyeti’nin giriştiği özelleştirme hareketinin en başarılı örneği olarak sayılan birleşme öncesinde Skoda, yılda 200 bin adetlik üretim yapmakta, arkadan motorlu modelinin yanı sıra 1987’de tanıtılan Favorit ve onun station wagon versiyonu Forman ile yoluna devam etmekteydi. Bugün ise Skoda, minik Citigo’dan “amiral gemisi” Superb’e uzanan geniş bir model yelpazesi sunar hale geldi.

1991’den günümüze kadar yeni modeller, Ar&Ge ve üretim kapasitesinin geliştirilmesi için 11 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapılan Skoda, aynı zamanda Volkswagen’in üretim ağına da dahil oldu. Bu sayede, Çek Cumhuriyeti’ndeki üç tesisinin yanı sıra VW Grubu’nun Çin, Hindistan, Rusya, Slovakya, Ukrayna ve Kazakistan’daki tesislerinde de üretim yapar hale geldi.

Ekonominin itici gücü

Skoda, tüm bunların yanında Çek Cumhuriyeti ekonomisinin itici güçlerinden biri olmayı da başardı. 2014 yılında Skoda, Çek Cumhuriyeti’nin toplam ihracatının yüzde 8’ini tek başına gerçekleştirirken, ülkenin gayrisafi milli hasılasının yüzde 4.5’ini sağladı. 2015 yılında ürettiği 1.055.500 aracın sadece 85.000 adedini iç pazarda satan Skoda, buna karşılık üretiminin yüzde 92’isini ihraç etti.

28 bin 500 çalışanıyla Çek Cumhuriyeti’nin en büyük işverenleri arasında yer alan Skoda’nın 2000 yılında açtığı üniversiteden bugüne kadar 1400 öğrenci mezun olurken, merkezinin bulunduğu Mlada Boleslav’daki mekanik mühendislik ağırlıklı meslek okulunda da 22 bin kişi eğitim aldı.