Yaklaşık 10 yıl önce Fabia ile başlayan Monte Carlo ruhu, Çekyalı üreticinin ralli genlerini tasarımsal bazdaki değişimlerle sokaklara taşıyor. Bu süreçte Avrupa ürün gamından kaldırılan Rapid’e kadar pek çok farklı modelde kullanılan rozet, yeni nesille birlikte tekrar Fabia’ya dönüyor. Bir süredir ipucu niteliğindeki paylaşımlarla mesajları verilen 2022 Skoda Fabia Monte Carlo, bugün gerçekleştirilen tanıtımla birlikte artık karşımızda. Standart versiyona oranla daha geniş ve sportif çizgileriyle dışarıdan kolaylıkla ayırt edilecek olan modelin satış süreci de mayıs ayı itibarıyla başlayacak.


 
Yeni Fabia Monte Carlo beklediğimiz gibi motor tarafında iki farklı seçenekle geliyor. Giriş seviyesinde 1.0 litrelik motorun 80 PS (atmosferik) ile 110 PS arasında güç ürettiği versiyon, 150 beygir güç üreten 1,5 litrelik bir üst kombinasyonla da satın alınabiliyor. Bu motorlarla 0’da 100’e hızlanması sırasıyla 10 saniye (110 PS’lik versiyonda) ve 8 saniye olarak verilen ailenin şanzıman tarafında manuel seçeneği de olacak. 1,5 litrelik motorda standart olarak 7 kademeli DSG sunulurken, 6 kademeli manuel sadece 1.0 litrelik motorla kombin edilebilecek. 1.0 litrelik motorun atmosferik dinamiğinde ise 5 ileri manuel kullanıcılara sunulacak.Ailenin maksimum sürat tarafındaki zirve noktası ise 225 km/s.


 
Monte Carlo’nun tasarım tarafındaki farklılıkları renk seçenekleriyle başlıyor. Lansmanda kırmızı renk öne çıkarken, 17 inçlik jant setinin yanında 18 inçlik daha büyük kombinasyon da opsiyon olarak tercih edilebilecek. Bununla birlikte tamponda daha büyük hava girişleri, marşpiyel ve siyah ön ızgarayı bu versiyonun ayırıcıları arasında ön planda görüyoruz. Kokpit tarafında da konsol kaplamalarıyla dikkat çeken Monte Carlo’da koltuklara gele yarış çizgileri dokunuşu oldukça keyifli görünüyor. Üst donanım seviyesi olmasıyla birlikte dijital sürücü ekranı, 8 inçlik multimedya ekran ve aktif sürüş destek asistanlarının büyük çoğunluğu araçla birlikte standart gelecek.