Bu yıl Ocak-Mart ayları arasında 8 bin anlaşma yaptıklarını belirten Vural Ak pandemi dönemi ve sonrasındaki  çalışmaları şöyle aktarıyor: “Son 3 yıla baktığımızda, 2018’in Ağustos ayından bu yana sürekli ötelenen filo kiralama  sektörü var  karşımızda. 400 binlik araç sektöründe yılda 150 bin araç alınıyordu. Bu sektördeki 100 bin kiralık araç kullanıcısı araç alımını 5 yıla uzattı.  Normalde 3 yıllık sözleşmelerle çalışılıyordu. Günlük kiralama havaalanlarının kapanması, turistlerin gelmemesiyle o süreçte bitti denebilir. Genelde firmalara bir ürkeklik geldi. Şimdi alımları ve sözleşmeleri Ağustos ayına öteledi. 32 yıllık filo kiralama tecrübemle kriz çıkışlarında işimiz artıyor diyebilirim. Çünkü böylesi bir krizden sonra şirketler daha doğru harcamalar yapıyorlar. Eylül’de ben işlerin yükselişe geçeceğine inanıyorum. Biz 3 ayda 900 , son altı ayda da 10 bin, sadece Haziran ayında 2 bin 300 araç aldık. Bu süreçte 50 bin araç kiralamışız… Bu yılın son 4 ayında yoğun bir dönem yaşanacağı kesin.

10 günde iade edilebiliyor

İntercity2.EL’den alınan araçlar için ilginç uygulama sessiz sedasız yaklaşık 7 yıldır uygulanıyor. Yılda yaklaşık 15 bin aracın satıldığı İntercity2.EL’de oradan araç alan tüketiciye büyük bir anlayış sağlanıyor. Hiçbir gerekçe göstermeksizin alınan bir 2.EL aracı 10 gün içinde geri getiren müşterinin aracı ya geri alınıyor ya da başka bir araçla değiştiriliyor. Alım-satım sırasında yapılan sözleşmeye uygun şartların oluşması durumunda getirilen araçlar hemen alınıyor. İntercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak bu uygulama için: “ 7 yıldır yaptığımız bir hizmet bu. Yılda da yaklaşık 15 bin adet 2.el araç satışı gerçekleştiriyoruz. Bütün yıl ortalamasına baktığımızda bize bu şekilde geri getirilen araç sayısı 4-5’i geçmez. Kendi araçlarımızı satıyoruz. Kilometreleriyle oynanmamış, tüm bakımları yine bizim tarafımızdan eksiksiz yapılmış garantili araçlar bunlar. Bu aşamada en önemli kozumuz güven. Müşteri bize ve bizim sattığımız araca güveniyor. 2.El’de ayda 1.500 araç sattık bu süreçte de…“ diyor. 

2.El’de fiyatların artmasının nedeni

İntercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak 2.El otomobil pazarındaki fiyat artışının en büyük etkeninin döviz artışı olduğunu  vurguluyor. Ak; “Euro’ya endeksli sıfır otomobilin fiyatı arttığı için 2.EL fiyatı da yükseliyor. Sıfır otomobilde Euro’nun yükselişi  ve pandemi döneminde üretimin kesintiye uğraması en önemli etkenler” diyor. Spot piyasada araçların yüksek fiyatta alıcı bulmasını da tüketiciye bağlayan Vural Ak sözlerini şöyle sürdürüyor: “Aracı alanın fatura alması halinde sorun çözülecektir aslında. Spotçu vergi vermiyor. Aracın belli bir kısmını beyan ediyor. Geri kalan kısım vergiden muaf oluyor. Devlerin yapacağı iş bunu engellemek. 2.El satışlarını kontrol altına alacak olan kanun ertelendi. Bu işin sertifikalı olmasında fayda var.