Seat, en küçük otomobili Mii’den en büyük modeli Tarraco’ya kadar bütün modellerinde güncellemeler yaptığını duyurdu. Bu güncellemeler dahilinde, markanın küçük Crossover modeli Arona artık yeni bir renk opsiyonuna sahip olacak. Pure Red adındaki bu yeni kırmızı renk, Arona ile birlikte Ibiza’da da alınabilir hale geldi.

Kompakt SUV sınıfındaki Ateca ise eski 7 inç’lik multimedya ekranı yerine 8 inç’lik yeni bilgi eğlence ekranıyla karşımıza çıkacak. Ateca aynı zamanda Style, Xcellence ve FR donanımlarında 2 adet USB portuna da kavuşmuş oluyor. Yine bu 3 donanımda Ateca, önden çekişli versiyonunda “DCC” yani “Dinamik Şasi Kontrolü” donanımını da kazanıyor.

Bu DCC özelliğini yeni bazı Volkswagen araçlarından da bilebilirsiniz. Bu opsiyon sayesinde aracın sürüş sertliği bir miktar değiştirilebiliyor. Ateca tüm bunlara ek olarak bagajında artık 12V ve 230V soketlerini de sunuyor. Bir de Crystal Black adındaki yeni bir siyah rengi de kazanıyor. Ateca’nın FR donanımında da Black Pack adında yeni bir siyah detay paketi sunulacak. Bu paket de cam çerçeveleri, ayna kapakları ve tavan rayları gibi çeşitli gövde detaylarını siyah renge büründürecek.

Ateca’nın bir büyük modeli olan yeni TarracoSUV’sinde ise SEAT, opsiyonel römork asistanı ve bagajda 230V soketi gibi yeniliklere yer vermiş. Firmanın Alhambra adındaki MPV yani aile aracına baktığımızda ise aracın 6.5 inç’lik bilgi eğlence ekranına, kör nokta asistanı ve trafik işaretleri okuyucusuna kavuştuğunu ve bunların tüm donanımlarda standart olacağını öğreniyoruz. Araç bir de Reflex Silver adında yeni gümüş bir renk seçeneği kazanmış.


SEAT’ın en çok satan modeli olan Leon’a baktığımız zaman da aracın Sport Black Matt adlı özel bir versiyona kavuştuğunu görüyoruz. Bu özel versiyonda araç siyah bir ön ızgara çerçevesi, siyah yan ayna kapakları ve siyah 18 inç’lik jantlar ile geliyor. İç mekanda da Alcantara döşemeli koltuklar ve siyah tavan döşemesi gibi şeyler görülüyor. Leon bunlara ek olarak tüm donanım seçeneklerinde Pure Red adındaki yeni kırmızı renk opsiyonuna, FR’a özel olarak da Dynamic Grey adındaki gri renk opsiyonuna kavuşuyor.

Son olarak SEAT’ın en ufak şehir otomobili olan Mii’nin de tamamen elektrikli bir versiyona kavuştuğunu ve bu aracın SEAT’ın ilk tamamen elektrikli modeli olduğunu söyleyebiliriz. Mii EV adlı bu aracın yıl sonunda üretime gireceği de belirtiliyor.