Range Rover Evoque Convertible, normal kasasıyla görünüm açısından pek bir farklılık içermiyor. Marka, bunu sağlamak için açılabilir tavanı yumuşak yapıda ama normal versiyonla aynı yapıda tasarlamış ve üst tarafın kapanmasını Z şeklinde düzenlemiş. Kumaş tavan, 13 farklı renk seçeneğiyle tercih edilebiliyor.

Tavan 48 km/s hıza kadar açılıp kapatılabiliyor ve açılması 18, kapanması 21 saniye alıyor. Evoque Convertible, normal Evoque’nin içindeki akustiğin bozulmadığının ve aracın 5 kişilik Evoque konforuna sahip olduğunu garanti ediyor. Zaten tavan açık da kapalı da olsa modelin sunduğu 251 litrelik geniş bagaj hacmi de, modelin yapısında büyük değişiklik yapılmadığını gösteriyor.

Standart modellerde olduğu gibi 1936 kg’lik araç standart olarak halojen farlarla geliyor, ancak istenirse bunlar opsiyonel olarak xenon veya full LED olarak da alınabiliyor. LED gündüz ve sis farları ise yine standart olarak sunuluyor.

Aracın kaputunun altında 4 silindirli 2.0 litrelik turboşarjlı bir motor bulunuyor. Bu ünite 240 HP güç ve 340 Nm tork üretebilirken 0-100 km/s hızlanmasını 7.8 saniyede tamamlıyor ve maksimum 180 km/s hıza kadar çıkabiliyor.

Range Rover Evoque Convertible, gelecek yılın ortalarında ABD’de satışa sunulacak. Modelin Avrupa’ya ne zaman getirileceği ise netlik kazanmadı.