BOTAŞ’tan Türk Hava Yolları’na, Vakıfbank’tan PTT’ye kadar Türk halkına ait 60 milyar dolarlık varlık, Türkiye Varlık Fonu’na devredildi.  Bunların arasında  sadece PTT’de 1.5 milyar TL buhar oldu! 179 yıl önce temelleri atılan PTT, Türk milletinin en değerli, en yaygın ve kârlı şirketlerinden biriydi. İki yıl önce, başında damat Berat Albayrak’ın olduğu Varlık Fonu’na aktarıldığında kasasında 650 milyon TL vardı! İki yılın sonunda PTT tam 900 milyon TL zarar etti.  PTT’nin Anadolum Destek Lojistik Hizmeti A.Ş adlı araç kiralama firması da Türk halkının milli şirketini ciddi zarara uğratan iştiraklerden biri. Raporda araç kiralama bedelleri ve reklam anlaşmalarının piyasa şartları ile örtüşmediği maddeler halinde dile getiriliyor.
PTT ve Sayıştay denetimine tabi olmayan iştirakleri, hizmet satın almalarından, reklam ve promosyon harcamalarına, maaş ödemelerinden, sözleşmelere kadar piyasa fiyatlarının üzerinde, ayrıcalıklı, hayatın olağan akışının dışında iş ve işlemler yapmakla eleştiriliyor.
TVF’ye devredilmeden önce kasasında 650 milyon TL para olan PTT’nin, fona devredildikten sonra iki yıl içinde 900 milyon TL zarara uğraması yani 1.5 milyar TL’nin PTT’den buhar olması “Bu paralar kimin cebine girdi” sorusunu gündeme getiriyor.