Coronavirüs'ün (COVID-19) küresel çaptaki etkisi sonrası, 2020 Portekiz ve 2020 İtalya Rallisi resmen ertelendi. Portekiz'de olağanüstü hal süresinin uzatılması ve İtalya'da benzer acil durum önlemleri alınmasının ardından, her iki ülkedeki ulusal yetkililerle, FIA ve WRC Organizatörleri arasında kapsamlı tartışmalar gerçekleşti. Tüm tarafların oybirliğiyle anlaşmaya varmasının ardından organizatörler, Portekiz ve İtalya rallisinin ertelenmesini talep ettiler. Sonuç olarak da karar resmileşti.

FIA Dünya Ralli Şampiyonası'nın beşinci ayağı olan Portekiz Rallisi, 21 - 24 Mayıs'ta Matosinhos'da gerçekleşecekti. İtalya Rallisi ise 4-7 Haziran'da Sardunya'da yapılacaktı.

Portekiz Rallisi'nin organizatörleri ACP'nin patronu Carlos Barbosa, “Tüm organizatörlerimize ve ortaklarımıza anlayışlarından ötürü teşekkür ediyoruz ve katılımcıları Matosinhos'ta yapılacak rallide ağırlamak için sabırsızlanıyoruz." dedi. 

WRC Organizatörleri ve FIA, gelecekteki rallilerin yapılacağı ülkelerdeki durumu ve ayrıca WRC takımlarının ülkelerinde yaşananları yakından takip etmeyi sürdürecek.

Öte yandan WRC'nin organizatörü Oliver Ciesla, "COVID-19 durumunun iyileştirilmesi durumunda, sezonun ilerleyen kısmında ertelenen ralliler için alternatif tarihleri belirlemek için çalışacağız." dedi. Bu iki erteleme sonrası sezon 16-19 Temmuz tarihleri arasında Safari Rallisi ile devam edecek. Yani bir sonraki ralliye tam 113 gün var. Sonrasında 6-9 Ağustos'ta Finlandiya 3-6 Eylül'de Finlandiya ve 24-27 Eylül'de Türkiye Rallisi yapılacak.