Porsche uzun vadede yüksek performans seviyelerine ulaşmaya devam ediyor. Yeni Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid ile, Alman spor otomobil üreticisinin ilk kez bir model serisinde amiral gemisi olarak bir plug-in hibrid modeli başlattığını görüyorus. Panamera Turbo'nun dört litrelik V8 motoru elektrikli bir motor ile kombine edilerek 500 kW / 680 hp sistem gücü ve üstün güç iletimi sağlıyor: Panasonic Turbo S E-Hybrid, rölanti hızının üstünde olduğunda bile 850 Nm Tork sağlıyor. Bu, 3.4 saniyede sıfırdan 100 km / saate hızlandığını ve en yüksek hızı 310 km / saat'e ulaştığının en büyük göstergesi. Tüm çarklı Panamera'nın artırma stratejisi 918 Spyder süper spor dizisinden geliyor. Yeni Avrupa Sürüş Çevriminde, ortalama yakıt tüketimi 2.9 l / 100 km'dir ve yeni amiral gemisi Panamera, 50 kilometreye kadar tam elektrikle çalışabilme özelliğine sahip. Panamera Turbo S E-Hybrid, elektromobilleşmenin Porsche'ye olan öneminin altını çiziyor.

V8 motor ve elektrik motoruyla benzersiz sürüş konsepti

Porsche, V6 motorunu elektrikli bir motor ile birlikte kullanan Panamera 4 E-Hybrid'in başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesinden sonra, hibrit teknolojinin mükemmel bir performans potansiyeline sahip olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Yeni Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, bir elektrik motorunu (100 kW / 136 hp) V8 motoruyla (404 kW / 550 hp) birleştiriyor. Porsche hibrid modülüne takılan dekuppler elektromekanik olarak Panamera 4 E-Hybrid'de olduğu gibi bir elektrikli debriyaj aktüatörü (ECA) ile harekete geçirilir. Sonuç, kısa tepki süreleri ve yüksek konfor seviyesidir. Diğer tüm ikinci nesil Panamera modellerinde olduğu gibi, sekiz vitese sahip hızlı değişen Porsche Doppelkupplung (PDK), gücü standart adaptif dört tekerden çekiş sistemi Porsche Traksiyon Yönetimi'ne (PTM) iletmek için kullanılır. E-Performans sürücüsü lüks salonunu yalnızca 3,4 saniyede 100 km / saate hızlandırıyor ve yüksek hızda olağanüstü çekiş kuvveti sağlıyor. 310 km / s'lik bir üst hız ile birleştiğinde, bu, Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid'in sınıfında daha da yeni ölçütler belirlediği anlamına geliyor. Panamera Turbo S E-Hybrid standart olarak havalı süspansiyon ile birlikte gelir ve bu segmentte benzersiz bir denge sunar: lüks bir salonun konforu, spor skoru seviyesinde performans değerleri ile eşleştirilir.

Elektrik motoru, 14.1 kWh enerji kapasiteli, sıvı soğutmalı bir lityum iyon pil vasıtasıyla güç ile beslenir. Altı saat içinde, arkadaki entegre yüksek voltajlı pil, 230 V bir bağlantıyla 10 A ile tam olarak şarj edilir. Panamera isteğe bağlı 7.2-kW yerleşik şarj cihazını ve standart 3.6-kW şarj cihazının yerine 32 A ile 230-V bağlantısını kullanırsa, pil sadece 2,4 saatte tamamen şarj edilir. Porsche İletişim Yönetimi (PCM) veya Porsche Connect uygulaması (akıllı telefonlar ve Apple Watch için) aracılığıyla bir zamanlayıcı kullanarak şarj işlemi başlatılabilir. Ayrıca, Panamera Turbo S E-Hybrid, şarj sırasında bile yolcu bölmesini soğutmak veya ısıtmak için yardımcı klima ile donatılmıştır.

Spor araç performansının üç yönlü kombinasyonu, uzun yolculuklarda konfor ve verimlilik

Performans, konfor ve verimlilik mükemmel bir üçlü kombinasyon oluşturuyor: Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, standart olarak tamamen elektrikli "E-Power" modunda başlıyor ve dört kapılı spor otomobilleri, yerel olarak 50'ye kadar bir mesafede sürüyor Sıfır emisyonlu kilometre. Gaz pedalına belirli bir basınç noktası geçtiğinde veya pil şarj seviyesi minimum değerin altına düştüğünde, Panamera "Hybrid Auto" moduna geçer; bu noktada her iki motor da gücün mevcut olması gerekir. Plug-in hibrid modeller için Yeni Avrupa Sürüş Çevriminde (NEDC) tüketim, süper dereceli benzin (66 g / km CO2) için 2,9 l / 100 km ve elektrik gücü için 16,2 kW / h / 100 km'dir.

İki aks aralığı ile duyuruluyor

İkinci Panamera jenerasyonunun yeni amiral gemisi, 2017 yılının Temmuz ayında Avrupa pazarında piyasaya sürülecek. 2017 yılının ikinci yarısında bunu daha fazla pazar takip edecek. Panamera Turbo S E-Hybrid, 2017 Cenevre Motor Fuarı'nda dünya prömiyerini yapacak. En başından itibaren, dört kapılı Gran Turismo da 150 mm'lik bir dingil mesafesine sahip Executive bir versiyonda sunulacak.

Standart donanımının bir parçası olarak, Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, Porsche Seramik Kompozit Fren (PCCB), Porsche Tork Vektörelleştirme Plus (PTV Plus), Servo Direksiyon Artı ve 21- Inç alaşım jantlar 911 Turbo Tasarım. Temel paket ayrıca yardımcı klima, uyarlanabilir aerodinamik elemanlar ve Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimini (PASM) içeren üç bölmeli hava süspansiyonu da içerir. Uzun versiyon standart olarak arka aks mili ile donatılmıştır. Almanya'da, Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid fiyatları KDV dahil 185.736 EUR'dan başlıyor. Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Executive için fiyatlar 199.183 EUR'dan başlıyor.