2019 yılı öngörüsü!
 
Bu yılın başında yapılan basın toplantısında İbrahim Anaç 2019 yılı toplam satışıların  520 bini bulacağını ön gördüklerini söylemişti. Daha sonra bu rakam 490 bine  çekildi. Hatta bu öngörü tahminiyle diğer sektör yöneticileri tarafından eleştirilmişti. Anaç bu yılı kısaca şöyle özetliyor. “Biz bu yılı toplam 28 bin satışla Pazar payı olarak da yüzde 6-6,5 arasında ve 5. sırada noktalarız. Yılbaşında yaptığımız öngörü bizim haklı olduğumuzu kanıtladı.
 
2020 yılı 600 bini bulur!
 
Anaç 2020’den de umutlu. “Biz 2020 pazarının 600 bini bulacağını tahmin ediyoruz. Yurtiçinde faizlerin inmesi, yurtdışında da Avrupa Merkez Bankası ve FED ile güven ortamının yaratılmasıyla 700 bini de bulabilir düşüncesindeyiz. Biz ise böyle bir pazarda 40 bin adet satabiliriz. Yüzde 25 artış öngörüyoruz markamız adına… Avrupa’da Peugeot’nun Pazar payı 8.4, biz şu an Türkiye’de 6.4’üz. Yani alınacak daha yolumuz var.
 
Bayi yapılanmasında radikal değişiklikler!
 
İbrahim Anaç özellikle bayi yapılanmasında önemli değişiklikler yaptıklarını ve bu satış başarısında en önemli etkenlerin başında da bunun olduğunu söylüyor.  100 bayimizin  45’i çoklu bayiye geçti. Bu süreçte başarılı bayilerle çalıştık. Tüm operasyonu 6 ayda gerçekleştirdik. 2020’de ikinci faza geçiyoruz. Dünyada da çoklu marka dönüşümü iyiye gidiyor. Çoklu markamızdan biri de İstanbul’da Mimaroba’da açıldı. Mepa üç markalı bayi olarak açılacak ve Avrupa’nın en modern bayisi olacak. Bayilerimizde ikrama bile dikkat eder hale geldik. Algıyı daha da yükseltmemiz lazım diye düşünüyorum. Gizli müşteri uygulaması ile tüm bayilerimizi ve hatta rakiplerimizi de kontrol altında tutuyoruz. Showroom’larımıza giren 100 müşterinin 25’i araç satın alıyor. Biz şimdi o almayan yüzde 75’i araştırıyoruz.
 
Her şirkete filo satışı yapmıyor!

Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç filo satış oranlarını yüzde 25-30’la sınırlandırdıklarını söylüyor. Anaç “Bu oran eskiden yüzde 50’yi buluyordu. Son süreçte artık bazı filo şirketlerine yaşanan olaylardan sonra araç vermemeye karar verdik. Filo şirketlerini seçiyoruz.” diyor.
 

2008 ŞUBAT’TA TÜRKİYE’de
Yeni PEUGEOT SUV 2008; elektrik, dizel ve benzin olmak üzere farklı güç ve aktarma teknolojilerini bir arada sunuyor ve Şubat ayında Türkiye’ye gelmeye hazırlanıyor. Ancak elektrikli versiyonu gelmeyecek.  Yeni SUV 2008, PEUGEOT’nun geleceğe dair heyecan verici ve güven verici vizyonunu gözler önüne seriyor. Teknoloji ve eğlencenin birbiriyle iç içe olabileceğini ve bir otomobilin şaşırtıcı olabileceğini gözler önüne seriyor. Her bir yolculuğu keyfe dönüştürüyor ve herkese ihtiyaç duyduğu ulaşım çözümünü sunuyor.  Genel Müdür İbrahim Anaç  “2008’in C sedana filoda rakip olabilir.  C sedan yerli üretim talep nedeniyle filoya cevap veremeyecek. 2008’in  filoda da güçleneceğini düşünüyoruz” dedi…

NISSAN’DAN 5 TRANSFER İLE NISSAN’I GEÇTİLER
 
Peugeot bu yıl SUV segmentinde lider oldu. Bu segmentte Nissan’ın 10 yıllık süren egemenliğine son verdiler. Genel Müdür İbrahim Anaç, Nissan’dan transfer olmuştu. Anaç’tan önce 2, sonra da 2 transferle birlikte Nissan’dan yapılan 5 transfer Peugeot’u SUV segmentinde liderliğe taşıdı denebilir…