Yaklaşık 5 bin seyircinin önünde Türkiye tenis tarihindeki ilk WTA tekler finalini oynayan Çağla Büyükakçay, dünya sıralamasında 60 numarada bulunan Karadağlı Danka Kovinic’i 3-6, 6-2, 6-3’lük skorla geçti. 2 saat 23 dakika süren karşılaşmadan galip ayrılan Büyükakçay, kariyerinin dokuzuncu profesyonel şampiyonluğu alırken, WTA Turu seviyesinde ilk kez şampiyonluk elde ede Türk tenisçi unvanına ulaştı.

Maça iyi giren 21 yaşındaki Danka Kovinic, ilk oyunda servis kırma puanı çevirdikten sonra Çağla’nın oyununu alıp durumu 2-0 yaptı. Setin ortasında ikinci kez servis kırıp 4-1’i bulan Kovinic, ilk seti 6-3 ile noktaladı.

Tribünlerin desteğiyle ikinci sete pozitif başlayan Çağla, ilk oyunu 15/40’tan çevirip, 10 dakika sonra harika bir forehand ile servis kırınca skoru 3-1’e, sonrasında da 4-1’e getirdi. Oyundan düşen Kovinic, son bölümde hata yapmaya başlayınca hücum vuruşlarına yüklenen Çağla, bu seti 6-2 ile hanesine yazdırdı.

Üçüncü sette de avantajı yakalayan taraf olan Çağla, 4-1’lik avantajını korumayı başardı. Kovinic, 40/0 öne geçtiği son oyunda Çağla’nın dört maç puanını çevirdi. Ancak beşinci fırsatta çizgiye vurduğu forehand, Türkiye’nin 1 numarasına şampiyonluğu getirdi.

Karşılaşmada tam 29 puan vuruşu üreten Çağla Büyükakçay, bu sezon ilk 100’deki bir tenisçiye karşı dördüncü maç galibiyetini alırken, kendisi de yarın açıklanacak olan klasmanda tam 36 basamak çıkarak 82 numaraya yükselmeyi garanti altına aldı.

Maç sonunda gözyaşlarına boğulan iyi arkadaşı Danka Kovinic’i teselli eden Çağla Büyükakçay’a kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç verdi. Seremonide yer alan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Çağla’nın ödül çekini takdim ederken, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TEB CEO’su Ümit Leblebici ve Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Binark da bu özel ödül töreninde hazır bulundular.